dissabte, 5 d’octubre del 2024

Pastís de formatge i xocolata blanca amb gelatina de moscatell

 


Aquest divendres vam aconseguir reunir-nos totes sis a casa de l'Eulàlia. En anteriors sopars, sempre havia faltat alguna de nosaltres, així que ahir vam aprofitar per posar-nos al dia i riure una bona estona.



Cadascuna de nosaltres va portar alguna cosa i, en el meu cas, em va tocar fer un pastís. Les vaig sorprendre amb aquest tan bonic i deliciós.

A la foto del tall podeu veure molt bé la capa de gelatina de moscatell.

I per cert, el drap de sota el plat ens el van portar les dues Eulàlies, la Núria i la Montse del viatge de Portugal que van fer aquest estiu. Va ser un detall molt especial per a la Cris i per mi, que no vam poder anar-hi, i ens va fer molta il·lusió. Gràcies noies!!


El pastís és fàcil de fer, només cal tenir una mica de paciència perquè s'ha de fer en tres etapes. Al blog ja el tinc penjat amb la versió primavera, en comptes de raïm amb maduixots.

Ingredients:

Per a la base:
  • 250 gr de galetes tipus Digestive
  • 110 gr de mantega fosa al microones
Per a la mousse de formatge:
  • 400 gr de formatge tipus Philadelphia
  • 250 gr de xocolata blanca
  • 250 ml de llet
  • 1 iogurt grec
  • 50 gr de sucre
  • 1 sobre de quallada i una cullerada d'un altre
Per a la gelatina:
  • raïm blanc i negre
  • 100 ml d'aigua
  • 100 gr de sucre
  • 120 ml de moscatell
  • 5 fulls de gelatina
Preparació:

Base:
  1. Triturar les galetes.
  2. Afegir la mantega.
  3. Cobrir la base d'un motllo desmuntable amb la massa de galetes tot prement amb una forquilla (per facilitar el desemmotllat folro la base del motlle amb paper de forn i el lateral amb una tira d'acetat, si no en teniu també podeu fer-ho amb paper de forn). 
  4. Reservar a la nevera un mínim d'una hora.
Mousse de formatge:
  1. En un cassó posar la llet, la xocolata trossejada, el formatge, el iogurt, la quallada i el sucre.
  2. Escalfar tot remenant i treure del foc just abans que bulli.
  3. Abocar la mescla sobre la base de galetes.
  4. Netejar i tallar els grans de raïm per la meitat i col·locar-los sobre de la mousse. Podeu jugar amb la combinació de diferents colors de raïm.
  5. Deixar refredar a la nevera unes 2 hores.
Gelatina de moscatell:
  1. Posar a hidratar la gelatina amb aigua freda.
  2. Portar a ebullició l'aigua i el sucre durant 3 minuts.
  3. Afegir-hi el moscatell i deixar reduir 3 minuts més.
  4. Fora del foc afegir la gelatina escorreguda i remenar per tal que es dissolgui.
  5. Deixar refredar i cobrir el pastís.
  6. Posar a la nevera i deixar quallar la gelatina.

dimarts, 1 d’octubre del 2024

Enrotllat de patata, formatge i salmó

 


Diumenge ens vam reunir una delegació dels periodistes de Radio Orient que el dia 6 de gener van aconseguir que es pogués celebrar la cerimònia de commemoració dels 100 de ràdio a Catalunya.

Com ja va sent habitual el premi ha consistit en un dinar a "El Brugui" i un combat de room escape entre els Pescanova i els Grumets.


Com podeu veure a la foto tots dos equips vam poder sortir sans i estalvis de la "Mansió", novament els Pescanova van aconseguir sortir una mica abans. 

Un dels plats del dinar va ser aquest enrotllat de patates, formatge i salmó, que a part de ser vistós està boníssim i no costa massa de fer. Està bo fred o calent.

Les mides dependrà de la safata que tingueu o de la llargada que el vulgueu fer, jo us poso el que he utilitzat per una safata gran de forn.

Ingredients:

  • 3 patates mitjanes
  • 350 gr de formatge ratllat (jo he posat emental)
  • 100 gr de philadelphia
  • 2 blisters de salmó fumat (dels petits)
Preparació:
  1. Tallar les patates a rodelles ben fines, si teniu una mandolina millor, i posar-les en aigua freda perquè deixin anar el midó.
  2.  Treure les patates de l'aigua i eixugar-les.
  3. En una safata de forn posar un paper sulfuritzat.
  4. Fer una primera capa amb la meitat del formatge ratllat.
  5. Col·locar a sobre les patates (mireu imatge que hi ha a sota).
  6. Si voleu podeu posar una mica de pebre.
  7. Cobrir les patates amb la resta de formatge ratllat i apretar amb les mans perquè quedi més compacte.
  8. Coure al forn, preescalfat a 180º, durant 25 minuts.
  9. Retirar del forn, donar la volta a la base i untar-la amb una capa de philadelphia.
  10. Repartir el salmó cobrint tota la base i enrotllar.