Avui, 20 de març, a part de començar la primavera toca pujar recepta del blog al plat. Gràcies a aquesta iniciativa de la Mercè aquest mes he conegut un blog fantàstic, el del Manel, Els fogons del pare. M'ha costat escollir recepta, ja que n'hauria fet moltes, però finalment aquest ossobuco m'ha seduït i diumenge passat vem dinar com si fos festa major.
Ingredients:
- 4 talls d'ossobuco
- 1 ceba
- 2 tomàquets madurs
- 2 grans d'all
- julivert
- 1 llimona
- un got de vi blanc sec
- farina
- brou de carn
- oli
- sal
- pebre
Preparació:
- Trinxar la ceba ben petita i sofregir-la en una cassola amb una mica d'oli.
- Mentrestant preparem la carn. Amb unes tisores fem uns petits talls a la membrana que envolta la carn, així evitarem que s'arronsi al coure-la.
- Enfarinar la carn.
- Quan la ceba estigui cuita afegir els tomàquets ratllats i deixar coure.
- Quan tinguem el tomàquet cuit afegir els talls de carn i coure per les dues bandes.
- Afegir el got de vi i deixar evaporar.
- Salpebrar i cobrir amb el brou de carn.
- Deixar coure a foc suau durant hora i mitja tapat casi del tot. De tant en tant sacsejar la cassola per evitar que s'enganxi.
- Quan faltin 5 minuts de cocció afegir els alls i el julivert trinxat i la ratlladura de la pell de mitja llimona.
- Servir acompanyat d'una mica d'arròs blanc i pa per sucar.