divendres, 20 de març del 2015

Ossobuco a la milanesa


Avui, 20 de març, a part de començar la primavera toca pujar recepta del blog al plat. Gràcies a aquesta iniciativa de la Mercè aquest mes he conegut un blog fantàstic, el del Manel, Els fogons del pare. M'ha costat escollir recepta, ja que n'hauria fet moltes, però finalment aquest ossobuco m'ha seduït i diumenge passat vem dinar com si fos festa major.

Ingredients:
  • 4 talls d'ossobuco
  • 1 ceba
  • 2 tomàquets madurs
  • 2 grans d'all
  • julivert
  • 1 llimona
  • un got de vi blanc sec
  • farina
  • brou de carn
  • oli
  • sal
  • pebre
Preparació:
  1. Trinxar la ceba ben petita i sofregir-la en una cassola amb una mica d'oli.
  2. Mentrestant preparem la carn. Amb unes tisores fem uns petits talls a la membrana que envolta la carn, així evitarem que s'arronsi al coure-la.
  3. Enfarinar la carn.
  4. Quan la ceba estigui cuita afegir els tomàquets ratllats i deixar coure.
  5. Quan tinguem el tomàquet cuit afegir els talls de carn i coure per les dues bandes.
  6. Afegir el got de vi i deixar evaporar.
  7. Salpebrar i cobrir amb el brou de carn.
  8. Deixar coure a foc suau durant hora i mitja tapat casi del tot. De tant en tant sacsejar la cassola per evitar que s'enganxi.
  9. Quan faltin 5 minuts de cocció afegir els alls i el julivert trinxat i la ratlladura de la pell de mitja llimona.
  10. Servir acompanyat d'una mica d'arròs blanc i pa per sucar.


dimarts, 17 de març del 2015

Pastís de crema catalana


Demà en Marcel fa 19 anys i demà passat és Sant Josep, així que he fet un mix de les dues celebracions i aquí en teniu el resultat, un pastís d'aniversari de crema catalana. Si us agrada la crema gaudireu de valent amb aquest pastís.


Per molts anys Marcel, segur que amb aquesta bufera les apagues totes!!!!

La recepta és del fantàstic blog de la Cristina Bufet de postres, és fàcil de fer i no té cap complicació, només cal tenir la precaució de fer-ho un dia abans.


Ingredients:
Per a la base:
  • 2 ous
  • 40 gr de sucre
  • 40 gr de farina
Per a la crema:
  • 1 l de llet
  • 8 rovells d'ou
  • 125 gr de sucre
  • 50 gr de Maizena
  • 1 canó de canyella
  • la pell d'una llimona
  • 6 fulls de gelatina (en total 10gr)
Preparació de la base:
  1. Batre els ous amb el sucre fins aconseguir una massa blanquinosa.
  2. Incorporar la farina tamisada i remenar amb moviments envolvents.
  3. Posar en un motlle desmuntable.
  4. Coure al forn, preescalfat a 180º, durant 10 minuts.
  5. Deixar refredar.
Preparació de la crema:
  1. Bullir la llet amb la canyella i la pell de llimona.
  2. A part barrejar els ous amb el sucre, quan estigui ben barrejat afegir-hi la Maizena i remanr-ho tot fins que quedi ben integrat.
  3. Quan la llet arrenqui el bull retirar del foc i deixar que es refredi una mica.
  4. Posar a hidratar la gelatina amb aigua freda.
  5. Quan la llet estigui tèbia colar-la i abocar-la a poc a poc a la mescla dels ous tot remenat amb el batedor de mà.
  6. Posar a escalfar i remenar amb el batedor fins que es comenci a espessir.
  7. Retirar del foc, remenar enèrgicament amb el batedor i colar amb un colador xinès..
  8. Afegir la gelatina ben escorreguda i remanar fins que quedi ben disolta.
  9. Abocar al motlle sobre del pa de pessic i deixar refredar a temperatura ambient i després posar a la nevera.
  10. Abans de servir escampar sucre per sobre i cremar.