dissabte, 30 d’abril del 2011

Amanida de tomàquet amb mozzarella de búfala



Ahir divendres amb l'excusa de portar la mona a l'Arnau van venir a sopar en Jesús i l'Imma. A casa el dilluns de Pasqua sempre anem una mica de cul a l'hora de recollir mones, aprofitant que l'Arnau ja és gran ho hem retrassat quatre dies i així hem pogut difrutar d'una vetllada molt agradable i sense presses.
Per sopar vaig fer uns canapés enrotllats (de sobrassada, paté i salmó), aquesta amanida de tomàquet i mozzarella i fricandó. De postres l'Imma va portar uns maduixots amb nata que van venir molt de gust i una safateta de dolços fantàstics.

Com podeu veure aquesta amanida no té cap misteri i ara que ja comença a fer bona temperatura entra molt bé.

Ingredients: (per a 5 persones)
  • 5 tomàquets de pera
  • dues boles de mozzarella de búfala fresca
  • salsa pesto (la podeu fer o comprar feta) 
  • una mica de rúcula
  • sal
Preparació:
  1. Pelar els tomàquets, si ho feu com una poma i us queda la pell en una sola tira la podeu aprofitar per fer la roseta, només cal enrotllar la pell.
  2. Tallar els tomàquets i la mozzarella a rodanxes.
  3. Muntar el plat i amanir amb una mica de sal i la salsa pesto.

dilluns, 25 d’abril del 2011

Mona de Pasqua 2011


Aquesta Setmana Santa ha estat molt intensa i he passat moltes hores a la cuina: mones, ous de Pasqua, brunyols, sopar del divendres...amb tanta activitat no he tingut temps de posar res al bloc, espero que de mica en mica pugui anar penjant totes les receptes.
Les mones d'enguany han estat protagaonitzades per uns pollets molt especials que he fet amb ganxet, la idea em va venir després de fer un taller de punt amb la Maria i l'Ari, dues mares de l'escola de l'Èlia. Feia molts anys que no havia agafat un ganxet i em pensava que no me'n sortiria, però seguint els passos d'aquest video he aconseguit fer-ne 6 que han triomfat entre els més petits.


El pastís l'he fet com l'any passat, un pa de pessic cobert de xocolata i per guarnir-les he fet la versió pollets dins una ouera o pollet clavat amb una broxeta de fusta.

diumenge, 17 d’abril del 2011

Ous ferrats amb patates fregides


Avui hem celebrat el segon aniversari del bloc amb aquests ous ferrats dolços que vaig veure al programa de cuines de TV3 de la setmana passada.

Des d'aquí vull agrair el suport que m'heu donat tots durant aquests dos anys i que fan que aquest bloc sigui possible, no us podeu imaginar la il·lusió que em fan les vostres visites d'arreu del món i els vostres comentaris.
A la família i als convidats, gràcies per la paciència d'esperar a fer les fotos abans de cada àpat i per ser els meus conillets d'índies.
Amb l'excusa d'aquests dos anyets volia reformar la imatge del bloc però últimament faig massa coses i he decidit deixar-ho per més endavant...

Ingredients pel rovell:
  • 1 ou
  • 9 rovells
  • 100 cc d'aigua
  • 300 gr de sucre
per la clara:
  • 250 cc de llet
  • una fulla de gelatina
  • 30 gr de sucre
  • pell d'una llimona
per decorar:
  • canyella en pols
  • un brioix
Preparació del rovell:
  1. En un bol posar els rovells i un ou sencer.
  2. En un cassó posar l'aigua i el sucre i bullir durant uns 3 minuts sense remenar.
  3. Treure del foc l'almívar i abocar sobre dels ous tot remenant sense parar amb un batedor.
  4. Colar la barreja i posar-ho en una safata per anar al forn.
  5. Coure-ho durant 40 minuts a 110º tapat amb film o paper de plata.
  6. Deixar refredar.
Preparació de la clara:
  1. Posar a bullir la llet amb el sucre i la pell de la llimona. Tapar i deixar infusionar durant 5 minuts.
  2. Hidratar la gelatina amb aigua freda.
  3. Afegir la gelatina escorreguda a la llet, remear fins que quedi ben disolta.
  4. Colar la barreja i deixar-ho a la nevera un mínim d'una hora.
Per emplatar:
  1. Tallar el rovell amb un motlle circular (jo ho he fet amb un gotet) i posar-lo al centre del plat.
  2. Amb una cullera trencar la gelatina de llet i posar-la al voltant del rovell.
  3. Espolvorejar els contorns de la clara amb la canyella.
  4. Tallar el brioix a tires per simular patates fregides.

divendres, 15 d’abril del 2011

Favetes saltejades amb pernil


Avui se m'han juntat masses coses: el segon aniversari del bloc, la Recepta del 15 i els sopars del divendres. Com que aquesta setmana he anat molt atabalada havia decidit que no en faria cap de les tres, però a les 7 de la tarda he anat a comprar unes favetes i he improvisat aquesta recepta per no trencar amb la tradició  del 15 de cada mes que en aquesta ocasió està dedicat a les faves.


Us he de confessar que a mi les faves no m'agraden gens i que fins avui no n'havia cuinat mai.

Ingredients:
  • 400 gr de favetes (jo ho he fet amb congelades)
  • dauets de pernil
  • unes fulletes de menta
  • oli i sal
Preparació:
  1. Trinxar un parell de fulles de menta i barrejar-les amb l'oli que ens servirà per amanir les faves.
  2. Bullir les faves amb aigua i sal fins que estiguin cuites.
  3. A una paella saltejar el pernil, afegir-hi les faves i deixar coure tot junt un parell de minuts.
  4. Amanir amb l'oli aromatitzat de menta i servir.

dilluns, 11 d’abril del 2011

Rodó de pollastre amb pernil i formatge

Ja és mala sort, però el primer "sopar del divendres" oficial l'hem hagut de fer en dissabte! Aquesta vegada han vingut a sopar la Lurdes i en Pau, feia molt temps que teníem pendent aquesta trobada. Per motius electorals l'hem fet en dissabte. Ha estat una vetllada molt "independent".

Amb aquest sopar ha quedat instaurat el llibre dels "Sopars del divendres" on quedaran enregistrats tots els sopars, els menús, la foto oficial i tots els comentaris que els comensals vulguin fer.

També hem inaugurat oficialment el cartell de la porta, obra mestra d'en Jordi, per donar la benvinguda al nostre petit restaurant "El Brugui" que compta amb 5 estrelles, una per cada membre del Cri Jo Ar Ma El. Per aquesta ocasió el menú ha consistit en: piruletes de codonyat i formatge, xampinyons farcits de sobrassada i pernil, cassoleta cruixent amb amanida de cranc, rodó de pollastre amb formatge i pernil dolç i cheesecake amb xocolata blanca.

Com que m'he adonat que en el bloc el que menys tinc són segons plats avui aprofitaré per posar la recepta del rodó de pollastre. Des del moment que vaig veure aquesta recepta al Bloc de la Isabel la vaig apuntar a la llista de pendents. Fins ara si volia fer un rodó de pollastre el comprava fet i jo només el rostia, però la proposta de la Isabel es fa amb carn picada i per tant no té cap dificultat fer-se un mateix el rodó i es pot farcir del que més us vingui de gust, jo aquesta vegada ho he fet amb pernil i formatge que és el que més agrada als meus fills.


Ingredients:
  • 4 pits de pollastre
  • formatge
  • pernil dolç 2 cullerades de farina de galeta
  • una mica de farina
  • 2 cebes
  • un gra d'all
  • 1 tomàquet
  • 1 pastanaga
  • 1 fulla de llorer
  • una tassa de brou
  • oli
  • sal i pebre
  • un got de cava o de vi o ...

Preparació:
  1. Demanar a la carnisseria que us piquin la carn de pollastre.
  2. En un bol posar el pollastre, amb l'ou, sal i pebre i la farina de galeta i remenar fins que quedi una massa com per fer mandonguilles.
  3. Donar forma de braç de gitano, posar en una safata amb una mica de farina i amb els dits anar pressionant tot fent una rassa que serà on posarem el pernil dolç i el formatge.
  4. Tapar amb la carn el farcit, acabar de donar la forma i enfarinar per tots costats.
  5. Fregir amb l'oli ben calent per tots costats.
  6. Afegir a la cassola les verdures tallades a quarts, la fulla de llorer i el cava (ho podeu fer amb qualsevol tipus de vi, jo tenia cava que m'ahavia sobrat del divendres anterior). Deixar evaporar l'alcohol, tapar i deixar coure a foc lent.
  7. Pasats uns 20 minuts reserveu el pollastre i a la cassola posar-hi la tassa de brou i una cullerada de farina que haureu desfet amb aigua. Remenar la salsa que s'anirà espessin. Si cal poseu-hi mes brou o aigua.
  8. Passar pel colador xinés tota la barreja i rectifiqueu de sal.
  9. Es pot servir el pollastre fred amb la salsa calenta o a última hora l'escalfeu amb la salsa.

diumenge, 3 d’abril del 2011

Pastís mousse de pinya

Aquest divendres van venir a sopar l'Albert i la Isabel, feia temps que no ens veiem i vam compartir una agradable vetllada.
Per sopar vaig fer Creps de marisc, rodó de pollastre amb prunes i taronja i aquest pastís mousse de pinya resultat de barrejar dues receptes, el pastís de pinya i mango de la Mercè i el de pinya de la Gemma. En comptes de fer un únic pastís en vaig fer 6 d'individuals.
Com que últimament cada divendres tinc convidats a sopar, a casa ha quedat instaurat "El sopar del divendres". Qui serà el proper?

Ingredients:
  • un paquet de melindros o bescuits
  • una llauna de pinya amb el seu suc de quilo
  • 2 iogurts naturals
  • 100 gr de sucre
  • 6 fulls de gelatina
  • per a la cobertura (2 fulls de gelatina i 250 ml de suc de pinya de brick)

Preparació:
  1. Sucar els melindros amb el suc de la pinya (el de la llauna) i cobrir la base del motlle del pastís (ha de quedar cobert del tot).
  2. Hidratar els 6 fulls de gelatina amb aigua.
  3. Triturar la pinya amb una mica del suc fins que quedi ben fina.
  4. En un cassó escalfar els iogurts amb el sucre. Quan arrenqui el bull i fora del foc disoldre-hi la gelatina ben escorreguda.
  5. Barrejar amb la pinya i abocar sobre de la base del pastís. Deixar a la nevera fins que qualli.
  6. Per a la cobertura hidratar dos fulls de gelatina i escalfar el suc de pinya. Quan arrenqui el bull afegir-hi la gelatina ben escorreguda, remenar i abocar sobre del pastís. Deixar refredar a la nevera fins que qualli.