dilluns, 25 de març del 2024

Pastís italià Nua

 


El dia 18 va ser l'aniversari del Marcel, era dilluns i per un motiu o altre no podíem celebrar-ho els 5 a casa, així que ho vem passar al dimecres següent. Jo que sóc previsora i m'agrada tenir-ho tot preparat amb temps dimarts a la tarda ja vaig deixar el pastís i la meitat del sopar fet. Tan bon punt surto de la cuina m'arriba un whatsApp del Marcel amb una foto del termòmetre que està a 39.2. Impossible celebrar l'aniversari l'endemà.
Ja que tenia el pastís, dimecres a la tarda, amb en Jordi ens posem la mascareta i ens arribem a casa del Marcel amb el pastís, com a mínim que bufi les espelmes i després ja ho celebrarem a casa sense ell.
Us deixo una foto de fa uns quants anys, ja que dimecres amb prou feina va poder bufar i tastar un trosset de pastís.


Per molts anys Marcel!!!!

El pastís l'he tret d'Instagram, és un pa de pessic amb crema pastissera. Jo l'he trobat molt bo, la resta de família, cosa estranya, s'han queixat. Amb la febrada se'm va oblidar fer foto del tall. 

Ingredients:
Per la crema:
  • 500 ml de llet
  • 4 rovells d'ou
  • 120 gr de sucre
  • 50 gr de maizena
  • una culleradeta d'extracte de vainilla
Pel pa de pessic:
  • 3 ous
  • 200 gr de farina
  • 2 iogurts naturals sense sucre
  • 1 sobre de llevat
  • ratlladura de la pell d'una llimona
  • 150 gr de sucre
  • 80 ml d'oli de gira-sol
Preparació:
Crema:
  1. Posar la llet a escalfar.
  2. En un bol barrejar els rovells amb el sucre i l'essència de vainilla.
  3. Incorporar-hi la maizena i remenar fins que quedi una pasta ben fina.
  4. Barrejar-ho amb la llet i coure a foc baix sense deixar de remenar i fins que quedi una crema espessa.
  5. Deixar refredar en un bol i tapada amb film tocant la superfície.
Pa de pessic:
  1. Batre els ous i el sucre amb unes barnilles elèctriques fins a obtenir una crema escumosa.
  2. Afegir els iogurts, la pell de llimona i seguir batent.
  3. Incorporar l'oli de mica en mica sense deixar de batre.
  4. Tamisar la farina junt amb el llevat i anar incorporant de mica en mica a la mescla.
  5. Folrar un motlle de 22 cm amb paper de forn i omplir amb la massa.
  6. Batre la crema pastissera amb les barnilles.
  7. Distribuir vàries cullerades de crema a la superfície de la massa del pa de pessic. Amb un escuradents repartir la crema tot fent forma de 8.
  8. Coure 45 minuts al forn preescalfat a 180º.