Ahir va venir a sopar l'Àlex, un bon amic del Marcel amb qui comparteix la passió per l'arquitectura. El nou projecte que ha d'entregar requereix feina de marqueteria i a casa és fàcil trobar tot tipus d'eines per resoldre aquests temes. Així que després d'un bon sopar s'han posat a treballar fins ben entrada la nit.
El Marcel em va dir que a l'Àlex li agradava molt l'arròs i fent neteja vaig recuperar les receptes del curs de l'Escola de cuina Mireia Carbó, El secret dels arrossos, com moltes altres vegades el destí havia decidit el menú, Risotto de bolets amb boletes de salsitxa que vaig aprendre amb la Mireia.
- 400 gr d'arròs
- 1 carbassó petit
- 250 gr de xampinyons (o altres bolets)
- 6 salsitxes
- 1 l de brou de pollastre o de verdures o aigua
- 1 ceba
- 1 all
- 1 gotet de vi blanc ( o cava)
- 40 gr de mantega
- 40 gr de formatge parmesà ratllat
- oli
- sal
Preparació:
- En una cassola amb una mica d'oli posar a enrossir les boles de salsitxa (desfer les salsitxes i formar boles) fins que agafin color i reservar.
- En el mateix oli coure la ceba picada i l'all tallat ben petitó.
- Quan la ceba estigui cuita però sense color afegir-hi els bolets i coure fins que s'evapori l'aigua.
- Incorporar les salsitxes i el carbassó tallat a dauets petits, donar un parell de voltes i ja podem afegir-hi l'arròs, deixar coure durant un minut mentre anem remenant, l'arròs agafarà un color transparent.
- Tirar el vi i esperar a que s'evapori l'alcohol.
- Afegir el brou bullint, poc a poc, a mida que l'arròs el vagi necessitant i remoure suaument i constantment durant 15-18 minuts. Important tenir el brou bullint en un altre cassó i anar afegint a cullerots a la cassola de l'arròs de mica en mica.
- Quan faltin un parell de minuts per la cocció de l'arròs afegir la mantega i per acabar incorporar el formatge ratllat.