dimarts, 1 d’octubre del 2024

Enrotllat de patata, formatge i salmó

 


Diumenge ens vam reunir una delegació dels periodistes de Radio Orient que el dia 6 de gener van aconseguir que es pogués celebrar la cerimònia de commemoració dels 100 de ràdio a Catalunya.

Com ja va sent habitual el premi ha consistit en un dinar a "El Brugui" i un combat de room escape entre els Pescanova i els Grumets.


Com podeu veure a la foto tots dos equips vam poder sortir sans i estalvis de la "Mansió", novament els Pescanova van aconseguir sortir una mica abans. 

Un dels plats del dinar va ser aquest enrotllat de patates, formatge i salmó, que a part de ser vistós està boníssim i no costa massa de fer. Està bo fred o calent.

Les mides dependrà de la safata que tingueu o de la llargada que el vulgueu fer, jo us poso el que he utilitzat per una safata gran de forn.

Ingredients:

  • 3 patates mitjanes
  • 350 gr de formatge ratllat (jo he posat emental)
  • 100 gr de philadelphia
  • 2 blisters de salmó fumat (dels petits)
Preparació:
  1. Tallar les patates a rodelles ben fines, si teniu una mandolina millor, i posar-les en aigua freda perquè deixin anar el midó.
  2.  Treure les patates de l'aigua i eixugar-les.
  3. En una safata de forn posar un paper sulfuritzat.
  4. Fer una primera capa amb la meitat del formatge ratllat.
  5. Col·locar a sobre les patates (mireu imatge que hi ha a sota).
  6. Si voleu podeu posar una mica de pebre.
  7. Cobrir les patates amb la resta de formatge ratllat i apretar amb les mans perquè quedi més compacte.
  8. Coure al forn, preescalfat a 180º, durant 25 minuts.
  9. Retirar del forn, donar la volta a la base i untar-la amb una capa de philadelphia.
  10. Repartir el salmó cobrint tota la base i enrotllar.