dijous, 25 de desembre del 2014

Arbre de Nadal de pasta de full


Els CriJoArMaEl us desitgem un Nadal ben dolç!

La recepta me la va passar la Mariona i està molt ben explicada amb imatges al blog de la Pili The Pink Cake Factory, aquí us la deixo.



Ingredients:

  • 2 làmines de pasta de full
  • nocilla
  • 1 ou
Preparació:
  1. Posar una làmina a sobre del marbre i untar amb la xocolata.
  2. Tapar amb la segona làmina.
  3. Amb un ganivet donar forma de triangle.
  4. Fer el talls tal i com podeu veure a la foto.
  5. Aprofitar els retalls per fer l'estrella i altres decoracions.
  6. Pintar amb ou batut.
  7. Posar al forn, preescalfat a 180º, i coure durant 20 minuts.
  8. Deixar refredar i ja us el podeu cruspir. 

dimecres, 17 de desembre del 2014

Coca de llimona i ametlles


Avui he tingut un regal que m'ha fet molta il·lusió, La Joaqui m'ha portat una bossa plena de llimones i taronges acabades de collir pel seu pare. Moltíssimes gràcies!!!

Com ja sabeu els que em seguiu jo sóc pim pam, no he tingut temps d'arribar a casa que he buscat alguna recepta ben senzilla i ràpida a la xarxa per preparar un bon berenar per a la Sílvia i la Laura, que han vingut aquesta tarda a casa per preparar els canelons de Sant Esteve.


I sabeu que he preparat per beure? Llimonadaaaaa!!!

Ingredients:
  • 250 gr de farina
  • 50 ml de suc de llimona
  • la pell d'una llimona
  • 100 ml de llet
  • 4 ous
  • 200 gr de mantega
  • 50 gr de farina d'ametlla
  • 200 gr de sucre
  • 1 cullerada de llevat
  • un pessic de sal
  • 1 culleradeta de sucre de vainilla
Preparació:
  1. Fondre la mantega al microones.
  2. Barrejar la mantega amb el sucre, la vainilla, els ous i la pell de llimona.
  3. Afegir la resta d'ingredients (farina, suc de llimona, llet, amettles, llevat, i la sal) i remenar.
  4. Abocar la mescla en un motlle untat amb mantega.
  5. Coure al forn, preescalfat a 180º, durant 45 minuts.



dimarts, 9 de desembre del 2014

Espirals amb rovellons i tomàquets secs


Divendres en Jordi va arribar amb una bossa plena de rovellons regal del Marc de La Boqueria, alguns estaven una mica trencats i no els podia vendre. A casa van ser molt ben rebuts i amb aquesta recepta improvisada en un pim pam teníem aquest plat tan bo a taula.
Les quantitats les he fet a ull.

Ingredients:
  • Rovellons o qualsevol tipus de bolets
  • Tomàquets secs amb oli (jo he utilitzat un pot del Mercadona)
  • Espirals o qualsevol tipus de pasta
  • Formatge Parmesà ratllat
  • 1 ó 2 grans d'all
  • una mica de julivert
  • oli d'oliva
  • sal i pebre
Preparació:
  1. Netejar els bolets i tallar-los a tires.
  2. Tallar els tomàquets a tires.
  3. En una paella coure els bolets amb una mica d'oli d'oliva i deixar que s'evapori l'aigua que deixen anar.
  4. Afegir els tomàquets secs, l'all laminat i salpeberar. Coure 5 minuts, si queda molt sec afegiu una mica d'oli, un minut abans d'acabar afegir el julivert picat.
  5. Mentrestant poseu la pasta a bullir seguint les indicacions del paquet.
  6. Escórrer la pasta i barrejar amb la salsa. 
  7. Espolvorejar amb formatge parmesà i servir de seguida.

dimecres, 3 de desembre del 2014

Truites amb suc


Després de 23 anys he donat una segona oportunitat a aquest plat. La primera vegada no va tenir molt èxit. Feia poc que m'havia casat i amb tota la il·lusió del món vaig preparar aquesta truita amb suc pel meu marit, recepta de la meva mare i de la meva àvia i .... que tant ens agradava a casa. La resposta del Jordi va ser ben clara, no cal que en tornis a fer mai més!! I així va ser, 
Des de fa dies que tinc aquesta truita ficada al cap. Ahir vaig trucar a la meva tieta Marta perquè em refresqués bé la recepta i avui la truita estava al plat. Fins que no se l'ha cruspit no he dit que eren les truites amb suc de la meva mare, i sembla ser que he millorat a la cuina, ja que les ha trobat boníssimes!!!!
Espero que els meus fills segueixin fent truites als seus fills i que aquest plat no es perdi.

Ingredients: (5 persones)
  • 5 ous
  • 3 cullerades de llet (més o menys)
  • 1 cullerada ben plena de farina
  • 1 ceba
  • 1 gra d'all
  • 3 cullerades de tomàquet triturat (més o menys)
  • un rajolí de vi negre o brandy
  • moixernons o qualsevol tipus de bolet
  • oli d'oliva
  • sal i pebre
Preparació:
  1. Separar els rovells de les clares.
  2. Muntar les clares a punt de neu.
  3. Barrejar els rovells amb la farina, la llet i una mica de sal, tot vigilant que no quedin grumolls.
  4. Afegir les clares als rovells i remenar amb moviments suaus.
  5. Fer una truita i reservar.
  6. A part sofregir la ceba, quan estigui cuita incorporar l'all tallat ben petitó i a continuació afegir el tomàquet. Coure 5 minuts o fins que el tomàquet estigui cuit.
  7. Afegir el rajolí de vi i deixar que s'evapori l'alcohol a foc ràpid.
  8. Salpebrar el sofregit, afegir els moixernons que haurem deixat en remull amb una mica d'aigua, posar la truita i abocar aigua fins a cobrir un dit de la cassola (podeu aprofitar la d'hidratar els bolets).
  9. Deixar que vagi fent xup-xup durant uns 10 minuts o fins que s'hagi espessit una mica la salsa.
  10. Servir calent.

dilluns, 1 de desembre del 2014

Del blog al plat - desembre

L'entrada d'avui és especial, la Mercè de Destapant cassoles ha escollit aquest blog com a protagonista del mes de desembre Del blog al plat, i per a nosaltres és un gran un plaer participar-hi.

Els CriJoArMaEl obrim la nostra cuina de bat a bat perquè remeneu i trieu alguna recepta, la versioneu al vostre gust, la publiqueu el dia 20 i deixeu l'enllaç al blog de la Mercè.

 Vinga, que ja tenim ganes de veure les vostres propostes. Ens veiem el dia 20!

dijous, 27 de novembre del 2014

Pa de pessic de taronja


Aquest pastís ha servit per celebrar que a casa ja tenim un nou conductor. Avui en Marcel ha aprovat l'examen de conduir i ha estat rebut a casa amb aquest pastís de taronja amb glassejat de xocolata i galetes decorades amb la L,


Aquesta vegada, i sense que senti precedent, la recepta és del llibre de la thermomix.

Ingredients:
  • 100 ml d'oli de gira-sol
  • 250 gr de farina
  • 250 gr de sucre
  • 1 taronja de suc
  • 3 ous
  • 1 iogurt natural
  • 1 sobre de llevat
  • 1 pessic de sal
Preparació:
  1. Preescalfar el forn a 180º.
  2. Untar amb oli un motllo de 24 cm i espolvorejar lleugerament amb farina.
  3. En el got de la thermomix posar el sucre, la taronja tallada a quarts i amb la pell i els ous. Triturar 3 minuts a 37º i velocitat 5.
  4. Afegir l'oli i el iogurt i barrejar 5 segons a velocitat 4.
  5. Afegir la farina, el llevat i la sal. Barrejar 15 segons a velocitat 3.
  6. Abocar la mescla al motllo.
  7. Fornejar 35-45 minuts a 180º, punxar amb un escuradents per comprovar que està cuit.
  8. Deixar refredar.
Pel glassejat de xocolata:

Ingredients:
  • 100 gr de xocolata de fondre
  • 80 gr de nata líquida
Preparació:
  1. Posar la xocolata al got de la thermomix i ratllar 10 segons a velocitat 8.
  2. Afegir la nata i fondre durant 2 minuts a 50º i velocitat 3.
  3. Deixar refredar i banyar el pastís amb la xocolata.

dijous, 20 de novembre del 2014

Pollastre a la parmesana


Avui és 20 de novembre i toca la recepta "Del blog al plat" que organitza la Mercè de Destapant cassoles. Aquest mes el blog escollit és Fam de cuina, desconegut per mi, i gràcies a la Mercè he tingut el gust de passejar i gaudir de les seves propostes.


La recepta escollida ha estat aquest pollastre a la parmesana. He fet de dues modalitats, un amb formatge de cabra i l'altre amb gorgonzola, a casa els hi ha agradat més el de cabra i a mi el gorgonzola, no hi ha manera que ens posem tots d'acord!

Ingredients: 4 persones
  • 2 pits de pollastre filatejats
  • formatge gorgonzola o rulo de cabra o el que més us agradi
  • formatge ratllat
  • salsa de tomàquet
  • 1 ou
  • farina de galeta (pa ratllat)
  • sal
  • oli
Preparació:
  1. Salar els pits de pollastre i arrebossar amb ou i farina de galeta.
  2. Fregir-los en oli ben calent.
  3. Col·locar els filets en una safata per anar al forn. Un al costat de l'altre.
  4. Cobrir amb salsa de tomàquet.
  5. Sobre de cada tall posar una rodanxa de formatge de cabra o una mica de gorgonzola...
  6. Cobrir amb formatge ratllat.
  7. Posar a gratinar al forn i servir ben calent.


dissabte, 8 de novembre del 2014

Fricandó amb camagrocs


El fricandó és un dels meus plats preferits i va ser el plat estrella del dinar de celebració del meu aniversari. 

Normalment el faig amb moixernons però aquesta vegada m'ha fet gràcia fer.ho amb camagrocs aprofitant que els boscos n'estan plens. Va quedar boníssim, la carn molt tendre i TOTS els meus fills, que això no passa mai, van coincidir en posar un 10!

La meva àvia paterna és qui em va ensenyar a fer fricandó, a ella sempre li quedava molt bé, recordo una bona cassola plena de carn amb bolets i aquella salseta que te'n xuparies els dits. Sempre deia que per fer un bon fricandó és bàsic deixar-se assessorar a la carnisseria al comprar la carn i sobretot fer-l'ho d'un dia per l'altre.

Ingredients: 

  • Un parell de talls de carn de vedella per cadascú (demaneu a la carnisseria que és per a fricandó i us assessoraran, en cas que els talls sigui molt petits feu-ne 3)
  • farina
  • 1 ceba
  • un parell de cullerades de tomàquet ratllat
  • un gra d'all per persona
  • mig gotet de vi negre o conyac
  • camagrocs o moixernons o ...
  • sal
  • pebre
  • oli d'oliva
Preparació:
  1. Salpebrar la carn i enfarinar-la lleugerament.
  2. Posar mig dit d'oli a la cassola i fregir lleugerament la carn. Retirar-la del foc i reservar.
  3. En el mateix oli sofregir la ceba tallada ben petitona o triturada.
  4. Afegir el tomàquet ratllat i els alls sencers. Deixar coure 5 minuts. Aprofiteu per desenganxar els restes de farina que hagin pogut quedar enganxats al cul de la cassola, el tomàquet us ajudarà.
  5. Afegir el vi i deixar evaporar l'alcohol.
  6. Ara ja podem afegir la carn i cobrir amb aigua, salar, tapar  i coure a foc molt baix un mínim de dues hores. La meva àvia ho deixava tota la nit, però a mi amb un parell d'hores ja em queda bé.
  7. Mitja hora abans d'acabar afegir els bolets i acabar de coure tot junt. Si poseu bolets deshidratats recordeu deixar-los en remull amb aigua abans d'afegir a la cassola.
  8. Deixar reposar, és més bo d'un dia per l'altre. Ho podeu acompanyar amb una mica d'arròs bullit i sobretot tingueu pa per a la salsa!!

dissabte, 1 de novembre del 2014

Pastís de mousse de xocolata blanca


Ahir vaig fer 50 anys, mig segle, i vaig preparar aquesta mousse de xocolata blanca per celebrar-ho a casa en la intimitat, però això no va ser possible, una setantena d'amics i familiars m'esperaven a La Monroe de la Filmoteca en una festa que m'havia organitzat el Jordi, l'Arnau i el Marcel. I de regal una Thermomix que avui he fet anar sense parar! Gràcies a tots!!!

Mireu quina invitació tan xula que em va fer la Marta.

El pastís ens l'hem menjat aquest migdia i l'he decorat amb aquestes cireretes d'arboç que hem collit amb l'Arnau.
La recepta és del blog Las recetas de Masero, una mousse molt fina que a casa ena ha agradat molt.

Ingredients:

Per la base:

  • 100 gr de galetes tipus Digestive
  • 30 gr de mantega
Per a la mousse:
  • 225 gr de xocolata blanca
  • 360 ml de nata per muntar
  • 1 culleradeta d'extracte de vainilla
  • 4 fulls de gelatina
Preparació de la base:
  1. Triturar les galetes amb la mà de morter o una picadora.
  2. Fondre la mantega al microones.
  3. Barrejar les galetes amb la mantega.
  4. Cobrir tota la base d'un motllo desmuntable pressionant amb una forquilla.
  5. Reservar a la nevera.
Preparació de la mousse:
  1. Hidratar les fulles de gelatina amb aigua freda.
  2. Fondre la xocolata al microones.
  3. Posar a escalfar 125 ml de nata a foc baix sense que arribi a bullir. Quan estigui ben calenta afegir una mica a la gelatina (que haurem escorregut) per tal que es dissolgui i reservar. A la resta de la nata afegiu-hi la xocolata i remenem fins que ens quedi una mescla ben lligada.
  4. Afegir la gelatina dissolta i retirar del foc.
  5. Muntar els 235 ml de nata amb l'extracte de vainilla i afegir amb moviments envolvents a la xocolata fins que quedi ben integrada.
  6. Abocar al motllo i reservar a la nevera un mínim de 6 hores.
  7. Decorar al gust, desemmotllar i servir.

dissabte, 25 d’octubre del 2014

Llengües de carbassó arrebossades


Avui hem celebrat el sant de l'Arnau i com a aperitiu he fet aquestes llengües de carbassó arrebossades amb farina de galeta i formatge que han agradat molt.
Són molt fàcils de fer i al coure-les al forn no tenen gens d'oli. Fantàstic com a aperitiu o acompanyament de qualsevol plat.

La recepta l'he tret de la pàgina Charhadas.

Ingredients:
  • 2 carbassons mitjans
  • 1/2 tassa de farina de galeta
  • 1/2 tassa de formatge parmesà ratllat
  • 1 gra d'all
  • 1 ou
  • sal
Preparació:
  1. Barrejar la farina de galeta amb el formatge i l'all tallat molt petitó i deixar reposar.
  2. Tallar el carbassó a làmines primes. Jo ho he fet amb una mandolina i així totes tenien el mateix gruix. Si no us voleu complicar tant la vida talleu-lo a rodanxes.
  3. Batre l'ou amb una mica de sal.
  4. Arrebossar el carbassó, primer amb l'ou i després amb la barreja de farina i formatge.
  5. Col·locar les llengües en una safata de forn sobre de paper sulfuritzat (el de forn).
  6. Coure al forn, preescalfat a 220º, durant 15 minuts o fins que quedin daurades.
  7. Servir calent.

dilluns, 20 d’octubre del 2014

Tatin de pera i xocolata


Avui, 20 d'octubre, neix la proposta de la Mercè Del blog al plat. Cada mes ens proposarà un blog i el dia 20 tothom que hi vulgui participar ha de penjar una recepta del blog escollit. Fantàstica iniciativa que ens farà conèixer cada dia 20 un blog diferent.

Per començar, el blog d'aquest mes és el de la Gemma La cuina de casa, per mi tot un referent. Gràcies a la Gemma vaig començar a innovar en pastisseria i a introduir-me al món dels blogs. He passat del pastís de iogurt que sortia a totes les nostres celebracions a tenir més de 100 receptes de pastissos diferents, moltes d'elles de La cuina de casa. Amb ella he après a fer fàcil allò que sembla difícil!
La Gemma també ha estat la persona que m'ha engrescat a participar en tallers de cuina i trobades de blocaires, gràcies a les que he fet bons amics.

La recepta que he escollit és aquest "Tatin de peres i xocolata", que ja havia fet un parell de vegades amb gran èxit a casa però no havia posat mai al blog. La combinació de les peres i la xocolata està boníssima i tant triomfa tebi com fred. Està molt bo, està mol bo, està molt bo!!!!!

Ingredients:
  • 6 peres
  • 150 gr de xocolata de cobertura
  • 75 gr de sucre
  • 25 gr de mantega
  • 1 làmina de pasta brisa o de full (jo ho he fet amb brisa)

Preparació:
  1. Pelar i tallar les peres a quarts.
  2. Col·locar-les a la base d'un motlle ben apretades les unes amb les altres.
  3. Repartir per sobre les peres la mantega tallada a dauets i el sucre.
  4. Coure al forn, preescalfat a 190º, durant 20 minuts.
  5. Retirar del forn i escampar per sobre les peres la xocolata tallada ben petitona.
  6. Cobrir amb la làmina de massa brisa (o de full).
  7. Coure 20 minuts més al forn.
  8. Desemmotllar el pastís donant la volta sobre d'una safata.
  9. Servir tebi o fred.

divendres, 17 d’octubre del 2014

Guacamole


Des de que el Marcel ha començat arquitectura que els alvocats ens surten per les orelles. Papers, regles, escaires, llapis, ordinador, alvocats..... són els materials necessaris per inicir-se en l'arquitectura.
De moment ja tenim entregats dos projectes dedicats als alvocats i la nevera plena, així que una bona opció ha estat fer guacamole.

Ingredients:
  • 1 alvocat madur
  • 1/2 ceba
  • 1/2 tomaquet
  • suc de llimona o de llima
  • coriandre
  • sal
Preparació:
  1. En el morter posar l'alvocat pelat.
  2. Afegir-hi la ceba, el tomàquet i el coriandre tot tallat ben petit.
  3. Posar una mica de suc de llimona i sal.
  4. Si us agrada que sigui picant també hi podeu afegir una mica de xile.
  5. Picar amb la mà de morter fins obtenir la textura desitjada.
  6. Servir acompanyat de "nachos" o torradetes o ...



divendres, 10 d’octubre del 2014

Panellets sense ou, llet ni fruits secs


Dissabte passat amb l'Èlia i el Lluís vem fer un taller pràctic de panellets sense llet, ou ni fruits secs per veure si era viable fer-los a l'escola. 
El resultat fantàstic, fàcils de fer i molt bons, en un moment van desaparèixer.
Aquí teniu els artistes amb les seves safates.


La recepta és d'ImmunitasVera, nosaltres en vem fer de xocolata, coco i de sucre de llustre. Amb imaginació se'n poden fer de moltes coses.

Amb aquesta entrada participo al Memòries d'una cuinera del mes d'Octubre.



Ingredients:

  • 300gr de galetes (sense ou ni llet ni...)
  • 125 gr de margarina vegetal (deixeu-la fora de la nevera)
  • cacau en pols
  • coco ratllat
  • sucre de llustre
  • el que vulgueu per decorar
Preparació:
  1. Triturar les galetes (amb la picadora, dins d'una bossa i amb la mà de morter,..)
  2. Amb les mans barrejar les galetes i la margarina fins aconseguir una textura fina.
  3. Separeu la massa en tantes parts com diferents tipus de panellets vulgueu fer (en el nostre cas 3).
  4. Per fer els panellets amb sucre només cal fer boletes, donar la forma que es vulgui i enfarinar amb el sucre de llustre. Decorar al gust.
  5. Per fer els panellets de coco, barrejar coco ratllat amb la massa de galeta. Fer boletes i donar la forma que més us agradi, espolvorejar amb coco i decorar al gust.
  6. Per fer els de xocolata, barrejar una mica de cacau amb la massa de galetes, fer boletes, donar forma i decorar. Si voleu els pode enfarinar amb sucre de llustre o cacau. També ho podeu fer amb galetes de xocolata.
  7. Col·locar els panellets en una safata i a disfrutar de la festa.


diumenge, 5 d’octubre del 2014

Pasta de full amb xocolata i plàtan


Avui ha estat un dia especial pels CriJoArMaEl, després de 14 anys de la primera excursió de passos amb l'Arnau avui hi tornem amb l'Èlia. Així que a casa hi tenim un cap de Pioners, un Truk i una Llúdriga disposats a disfrutar de l'Agrupament Escolta Lluïsos de Gràcia.


Com cada any he portat un postre per compartir amb els pares i mares del CAU.
Aquesta vegada l'he preparat amb l'ajuda de l'Èlia.


Ingredients:

  • 2 làmines de pasta de full (també ho podeu fer amb una si la partiu per la meitat)
  • Nocilla
  • 2 plàtans
  • 1 ou
  • sucre
Preparació:
  1. En una safata de forn, i sobre de paper sulfuritzat, poseu una làmina de pasta de full.
  2. Punxeu-la amb una forquilla deixant un dit sense punxar per cada lateral.
  3. Unteu tota la zona punxada amb una bona capa de Nocilla.
  4. Repartir el plàtan tallat a trossets per sobre de la xocolata.
  5. Cobrir amb la segona làmina de pasta de full i presionar els laterals amb una forquilla per segellar.
  6. Pinteu tota la superfície amb ou batut.
  7. Espolvoregeu amb sucre.
  8. Coure al forn, preescalfat a 180º, durant 25 minuts.

divendres, 12 de setembre del 2014

Peix de xocolata


Dimecres va ser l'aniversari de l'Èlia i com cada any volia deixar-la amb la boca oberta al moment de veure el pastís, amb aquest peix tan acolorit i llampant va ser ben fàcil.



Per molts anys Èlia!!!

Aquest pastís el trobareu en diferents versions a internet, el podeu fer amb qualsevol pa de pessic, només cal fer el triangle de la boca i convertir-lo en cua, fer una cobertura de xocolata i decorar amb lacasitos de tots colors.
Jo he agafat la recepta del fantàstic blog de la Cristina, Bufet de postres, i ha quedat boníssim.

Ingredients pa de pessic:
  • 200gr de mantega
  • 200gr de sucre
  • 200gr de xocolata (jo he utilitzat Nestlè Postres)
  • 180gr de farina
  • 6 ous
Preparació del pa de pessic:
  1. Tallar la xocolata a trossos ben petits i fondre al bany maria.
  2. Quan estigui fosa retirar del foc i afegir la mantega tallada a trossets, remenar fins que es fongui amb l'escalfor de la xocolata. Reservar i deixar refredar una mica.
  3. Muntar les clares a punt de neu i reservar.
  4. Batre els rovells amb el sucre fins que dobli el seu volum.
  5. Afegir la xocolata, tèbia, als rovells i remenar.
  6. Afegir la farina tamisada i remenar bé.
  7. Incorporar les clares muntades remenant suaument perquè no s'abaixi.
  8. Abocar la mescla en un motlle de 26 cm untat amb mantega i farina.
  9. Coure al forn, preescalfat a 160º, durant 45 minuts i deixar refredar.
Ingredients per a la cobertura:
  • 150gr de xocolata (Nestlé posttres en el meu cas)
  • 150ml de nata per muntar
  • 75gr de mantega
Preparació de la cobertura:
  1. En un bol posar la xocolata i la mantega trossejada, la xocolata com més petita millor.
  2. Posar a escalfar la nata i quan arrenqui el bull abocar la meitat sobre de la xocolata i la mantega i remenar, quan ja no es fongui més tirar l'altre meitat de la nata i remenar fins que la barreja quedi ben fina.
Muntatge del pastís:
  1. Tallar un triangle del pastís per fer la boca del peix que aprofitarem com a cua.
  2. Si voleu podeu farcir el pa de pessic amb melmelada.
  3. Col·locar el pastís i el triangle-cua sobre de la reixa del forn i aquesta sobre de paper de forn.
  4. Abocar la xocolata de cobertura per sobre del pa de pessic, deixant que vagi lliscant sola fins a cobrir tota la superfície, no utilitzeu res per allisar i així us quedarà una cobertura llisa. Podeu ajudar movent la reixeta. Recordeu que també s'ha de cobrir la cua.
  5. Deixar refredar una mica la cobertura i ja podreu anar decorant el peix amb els lacasitos. 
  6. Col·locar en una safata i donar la forma de peix. Ull, no el poseu a la nevera que els lacasitos perden el color!! 

diumenge, 7 de setembre del 2014

Via Catalana 2014 - Banda de crema i figues


A casa ja ho tenim tot preparat per participar a la V de Barcelona del dia 11, inscrits al tram 23, samarreta ben planxada, motxilla carregada i gorra a joc amb la samarreta per no passar tanta calor. Tot a punt per fer història.
Per acabar-ho d'arrodonir he preparat aquesta Vanda Ven farcida de crema i Voníssima per simVolitzar la Via Catalana 2014

Aquí podeu Veure com quedarà el tram 23, nosaltres som els groguets del mig, jejeje!!


Ingredients:
  • Base de pasta de full
  • Crema pastissera (veure enllaç)
  • Figues
  • Una mica de sucre
  • Un ou
Preparació:
  1. Preparar la crema catalana i deixar-la refredar.
  2. Posar la base de pasta de full en una safata de forn sobre de paper sulfuritzat. Doneu la forma que vulgueu a la base.
  3. Punxar amb una forquilla tota la base perquè no s'infli al coure, deixeu un dit sense punxar a tots els laterals.
  4. Escampar una mica de sucre per la zona central.
  5. Pintar amb ou els laterals.
  6. Coure al forn, preescalfat a 180º, durant 20 minuts o fins que veieu que està cuit.
  7. Deixar refredar.
  8. Escampar la crema i col·locar a sobre les figues.
  9. Servir ben fred. 

divendres, 29 d’agost del 2014

Pa de pessic amb farina d'arròs


Aquest any a Gaüses hem instaurat la formatjada, un sopar a base de formatges i pa de coca de Camallera, a casa d'en Jordi i la Montse. 
La Isabel, la Bea i jo erem les encarregades de fer els postres, totes tres ens en hem sortit molt bé amb pastissos sense gluten aptes per a la Montse.
La recepta és del blog Pa amb oli i xocolata, i el resultat espectacular, un pa de pessic molt flonjo que va desaparèixer en un moment.


Ingredients:

  • 150 gr de farina d'arròs
  • 150 gr de sucre (100gr i 50gr per separat)
  • 125 ml de llet
  • 4 ous
  • sucre de llustre
Preparació:
  1. Muntar les clares a punt de neu, quan comenci a fer brumera aneu afegint de mica en mica els 50 gr de sucre. Reserveu.
  2. A part bateu els rovells amb els 100 gr de sucre i la llet, fins a obtenir una mescla ben esponjosa.
  3. Afegir la farina tamisada als rovells i barrejar.
  4. Incorporar les clares muntades i remenar suaument.
  5. Abocar en un motlle untat amb oli i coure al forn a 180º durant 30 minuts amb l'escalfor de sota. Comproveu amb un escuradents que està ben cuit.
  6. Deixar refredar i espolvorejar amb sucre de llustre.

dijous, 21 d’agost del 2014

Semifred de trufa


Festa Major a Gaüses és sinònim de Fricandó Matiner a Can Wences, un fantàstic sopar al jardí de casa seva amb molt bona companyia, gresca i xerinola, per acabar ballant tots a la plaça del poble.
Aquest any hem aprofitat per celebrar els seus 60 anys i sorprendre'l amb aquests dos pastissos de trufa que semblaven dues llànties en la foscor.
Que per molts anys podem gaudir d'aquest fricandó!!!


Ingredients:

  • 1l de nata per muntar
  • 500 gr de xocolata (jo vaig utilitzar de postres)
  • 4 fulles de gelatina
Preparació:
  1. Separar 100gr de xocolata i tallar-la a trossos ben petitons.
  2. Posar a hidratar la gelatina amb aigua freda.
  3. Escalfar una tasseta de nata (ho podeu fer al microones) i disoldre la gelatina ben escorreguda.
  4. Tallar la resta de xocolata i junt amb 200ml de nata escalfar al foc, uns 50º, fins que la xocolata quedi ben fosa.
  5. Retirar del foc i barrejar-hi la llet amb la gelatina. Deixar refredar.
  6. Muntar la nata (com més freda estigui més fàcil és muntar-la).
  7. Afegir la nata a la barreja de xocolata i remenar suaument.
  8. Afegir els trossets de xocolata que havíem reservat i remenar perquè quedin ben repartits.
  9. Abocar en un motlle desmuntable (per facilitar el desemmotllat l'he folrat amb paper de forn).
  10. Posar a la nevera un mínim de 5 hores.
  11. Decorar al gust.