dissabte, 28 de juliol del 2012

Gambes al cava


Aquest dimecres hem celebrat amb els Canals i Escolà l'aniversari d'en Jordi i santa Cristina amb un sopar a casa nostra. L'Oriol ha fet Pop a la Gallega exquisit, els Canals han portat uns gelats de gustos molt originals de la Pastisseria Foix i nosaltres hem preparat uns entrants i aquestes gambes al cava, tot regat amb Cóctel Coronel. Com us podeu imaginar, la combinació ha estat perfecte!
Aquesta vegada era la primera que feia les gambes al forn seguint les recomenacions de la Marga, va anar molt bé ja que així vaig poder-les coure totes a la vegada.

Ingredients:
  • gambes
  • cava
  • all
  • julivert
  • oli verge d'oliva
  • sal
Preparació:
  1. Preparar una barreja amb l'all i el julivert tallat ben petitó i l'oli d'oliva i reservar. Jo ho he barrejat tot amb la picadora.
  2. En una safata per anar al forn posar un rajolí d'oli, col·locar les gambes a sobre, salar-les, regar amb un bon raig de cava i acabar escampant l'oli amb l'all i julivert per sobre.
  3. Posar al forn bén calent i coure durant 10 minuts.
  4.  
 

diumenge, 15 de juliol del 2012

Cireres al natural i en gelatina i granissat de iogurt


Avui us presento les postres que vaig fer pel sopar d'ahir a la nit a casa amb la colla de Gaüses, han tingut com a ingredient principal les cireres, protagonistes de la recepta del 15 del mes de juliol.
La recepta és del fantàstic llibre de la Carme Ruscalleda, Cuinar per ser feliç. Una bona combinació de textures, gustos i colors que ens va refrescar a tots el paladar.

Ingredients: (4-8 persones)
  • 1 kg de cireres
  • 150 gr de sucre
  • 3 llimones
  • 4 fulls de gelatina
  • 4 iogurts naturals
Preparació:
  1. Barrejar els 4 iogurts i posar-los en una bossa de congelació i congelar.
  2. Treure el pinyol de la meitat de les cireres, trossejar-les i posar-les en un cassó amb el suc d'una llimona, el sucre i 200ml d'aigua. Deixar-ho a la nevera reposar durant una hora tot remenant de tant en tant.
  3. Passat el temps de repòs posar-ho al foc, arrencar el bull i deixar-ho coure lentament durant 5 minuts i colar.
  4. Mesclar el suc colat i encara calent amb la gelatina (hidratada amb aigua freda) i 50 ml de suc de llimona, i deixar-ho a la nevera fins que prengui.
  5. Treure el pinyol de les cireres restants,  tot partint-les per la meitat i reservar.
  6. Al moment de servir muntar les copes o gotets de la manera següent: al fons una capa de dauets de gelatina, a sobre una capa de cireres crues i per acabar el granissat de iogurt (ratllar el iogurt congelat).

dimarts, 3 de juliol del 2012

Coca d'albercocs


Últimament sóc un desastre amb el bloc, el tinc mig abandonat i la família està disgustada per que no he penjat els pastissos dels sants i dels aniversaris, així que aprofitant que avui tinc una estoneta lliure, us presento la coca d'albercocs que va servir per celebrar el sant de l'Èlia el passat 20 de juny i que vaig repetir per la revetlla de Sant Joan.

FELICITATS ÈLIA!!!


Feia molt temps que tenia ganes de fer algun postre amb albercocs i el dia abans del sant de l'Èlia en Jordi es va presentar a casa amb una bossa plena d'albercocs del jardí de la Tia Maria, ja no tenia excusa, només em faltava trobar alguna recepta. Com sempre vaig utilitzar els meus amics de la blogesfera, vosaltres no em falleu mai, i després de buscar i remenar em vaig quedar amb aquesta recepta del fantàstic bloc de la Maria José Dit i fet, el resultat fantàstic, una coca esponjosa amb uns albercocs confitats, que va triomfar a casa nostra.
He de dir que em va cridar l'atenció que tot i que no porta iogurt les mesures són amb pots de iogurt.

Ingredients:
  • 3 ous
  • 2 mesures de iogurt de sucre
  • 1/2 mesura de iogurt d'oli de girasol
  • 2 mesures de iogurt de farina
  • 1 mesura de iogurt de maizena
  • 1/2 mesura de iogurt d'anís
  • 1 sobre de llevat
  • albercocs
  • sucre, canyella en pols i anís pels albercocs
  • sucre de llustre per decorar
Preparació:
  1. Batre els ous junt amb el sucre fins que agafi un color blanquinós.
  2. Anar afegint la resta d'ingredients d'un en un i anar batent cada vegada.
  3. Untar un motlle rectangular amb mantega. Us aconsello que segui gran i de poca alçada.
  4. Abocar-hi la massa.
  5. Rentar i partir els albercocs per la meitat i repartir-los per sobre de la massa amb la part interna cap a dalt.
  6. A dins de cada albercoc espolvorejar-hi una mica de sucre i canyella i posar-hi unes gotetes d'anís.
  7. Coure-ho al forn, preescalfat a 180º amb l'escalfor de baix, durant uns 30 minuts o fins que estigui cuit.
  8. Deixar refredat i decorar amb sucre de llustre.