dissabte, 31 d’octubre del 2015

Tiramisú de xocolata



Fa 51 anys, entre castanyes, panellets i moniatos, vaig tenir el detall de néixer, Avui ho hem celebrat a casa amb un sopar amb els fills.


Aquest any en comptes de pastís he fet Tiramisú, us he de confessar que no n'he provat mai, com que el cafè no m'agrada ja no he fet l'intent de tastar-lo. Buscant per internet vaig trobar una recepta de Tiramisú infantil, substitueix el cafè i el licor per llet amb xocolata, Tot i que ja fa anys que he superat la infància no he volgut passar l'oportunitat de tastar aquest Tiramisú tunejat.
En comptes de fer el tiramisú en una safata he preferit la versió individual que fa de més bon repartir.


Ingredients:

  • 250 gr de mascarpone
  • 2 ous grans o 3 mitjans
  • 80 gr de sucre 
  • 1 paquet de  "bizcochos de soletilla"
  • una tassa de llet amb colacao
  • cacau en pols
Preparació:
  1. Separar els rovells de les clares.
  2. Muntar les clares a punt de neu, quan comenci a fer la primera escuma afegir de mica en mica 40 gr de sucre. Reservar.
  3. En un altre bol posar els rovells amb 40 gr de sucre i barrejar amb unes barnilles elèctriques fins que tingueu una mescla blanquinosa. Afegir-hi el mascarpone i seguiu batent fins que quedi ben cremós.
  4. Amb una espàtula i fent moviments envolvents incorporar les clares muntades.
  5. Preparar una tassa de llet freda amb colacao. Anar sucant els melindros secs a la llet i cobrir el fons de la safata o de les copes.
  6. Cobrir amb una bona capa de la barreja de formatge.
  7. Fer un segon pis amb una capa de melindros i una de formatge i reservar a la nevera un mínim de dos hores.
  8. Espolvorejar amb cacau en pols tota la superfície i servir.

divendres, 23 d’octubre del 2015

Pa de pessic de poma


Avui hem celebrat el sant de l'Arnau sense l'Arnau. Ja sé que sembla estrany però com que aquest cap de setmana tenim l'agenda molt atapeïda i és impossible coincidir els cinc en un àpat, hem quedat que ho celebraríem la setmana vinent. 
A mitja tarda m'ha sabut greu no fer res i he buscat alguna recepta ràpida que fes una mica de festa i així a l'hora de sopar celebrar-ho amb els que estiguéssim a taula, comptant que hi hauria l'Arnau. 
A mig fer el pastís arriba l'Arnau a casa i em diu que no sopa ni dorm ni dina a casa.... Així que estiguis on estiguis moltes felicitats i si tens sort demà al vespre encara te'n quedarà algun trosset.


Aquest pastís és del llibre de la thermomix i des del primer dia que el vaig veure que tenia ganes de fer-lo. Avui era el dia adequat, recepta ràpida i a casa tenim un munt de pomes que ens han portat de Prullans. El resultat fantàstic, un pa de pessic molt flonjo que barrejat amb la poma està irresistible.


Tot i que la recepta és per thermomix es pot fer perfectament amb una batedora elèctrica.

Ingredients:
  • 130 gr de mantega tova
  • 4 pomes àcides (si són molt grans 3)
  • 3 ous
  • 150 gr de sucre
  • 30 gr de conyac
  • 200 gr de farina
  • 1 cullerada de llevat (tipus Royal)
  • 1 pessic de sal
  • sucre de llustre per decorar
Preparació:
  1. Posar a escalfar el forn a 180º.
  2. Untar un motlle (28 cm) amb mantega.
  3. Pelar les pomes, tallar a quarts, treure les llavors i fer talls paral·lels als quarts de poma sense arribar al final perquè no se separin completament.
  4. Posar en el got de la thermomix (o en un bol) la mantega, els ous, el sucre, el conyac, la farina, el llevat i la sal. Barrejar 20 segons a velocitat 6 (si ho feu amb una batedora barrejar fins que us quedi una mescla ben integrada).
  5. Abocar la barreja en el motlle i repartir els quarts de poma per tot el pastís.
  6. Coure al forn entre 30 i 40 minuts, comprovar que està cuit amb un escuradents.
  7. Deixar reposar 10 minuts abans de desemmotllar.
  8. Decorar amb sucre de llustre. 


dimarts, 20 d’octubre del 2015

Pastís de formatge i llimona



El temps passa volant, no me n'adono i ja tornem a estar a dia 20 i això vol dir que toca del blog al plat.
El blog protagonista d'aquest mes és Pebre i xocolata, entreu-hi a remenar que val molt la pena. 
Com cada mes el meu dilema és escollir la recepta amb la què participar, després de mirar i remenar tinc una llista de les preferides i llavors cal decidir-se per una, aquest mes l'hi ha tocat a aquest pastís de formatge i llimona fàcil de fer i que ens hem menjat amb molt de gust.

Ingredients:

  • 500 gr de formatge Philadelphia
  • 3 ous
  • 130 gr de sucre
  • 3 iogurts naturals
  • 1 llimona (separar la pell i el suc)
  • 50 gr de farina tamisada
Preparació:
  1. Barrejar tots els ingredients en l'ordre en que apareixen a la llista. Jo ho he anat remenant amb la thermomix.
  2. Untar un motlle amb mantega i abocar-hi la mescla anterior.
  3. Coure al forn, preescalfat a 170º, durant 50-55 minuts.
  4. Deixar refredar i servir ben fresquet.