dissabte, 11 de maig del 2024

Pastís de formatge blau i poma

 


Avui per sort és jornada de reflexió i hem pogut celebrar l'aniversari del Jordi sense mítings, paradetes, anades i vingudes a Argelers....

Per a la bufada d'espelmes he fet aquest pastís de formatge blau i compota de poma, recepta de paren y degusten, que ha tingut alguna crítica i que jo he trobat boníssim. Si no us agrada el formatge no cal que el feu, però la combinació del salat amb la dolçor de la cobertura de poma m'ha semblat un bon encert.

La cobertura de poma l'he fet amb una compota que tenia a casa, a l'enllaç de la recepta original podeu trobar la recepta que ha fet la Maria José. També hi ha opció de thermomix i sense. Jo aquesta vegada he fet la de thermomix ja que no tenia massa temps.

Ingredients:

Base de galetes:

  • 200 gr de galetes tipus Digestive
  • 50 gr de mantega
Crema de formatge:
  • 6 fulles de gelatina
  • 500 gr de nata  per muntar 
  • 50 ml de llet
  • 400 gr de formatge d'untar, tipus Philadelphia
  • 50 gr de formatge blau
  • 200 gr de sucre
Cobertura de poma:
  • 250 gr de compota de poma
  • 100 ml d'aigua
  • 3 fulles de gelatina
Preparació:
El motlle que he utilitzat és un desmuntable de 23 cm.

Per a la cobertura:
  1. Triturar les galetes
  2. Fondre la mantega (jo ho faig al microones)
  3. Barrejar les galetes amb la mantega i cobrir la base del motlle. Jo primer poso una capa de paper de forn per poder desemmotllar més fàcilment i a les parets una tira d'acetat.
  4. Reservar a la nevera.
Per a la crema de formatge:
  1. Hidratar les fulles de gelatina en aigua freda.
  2. Muntar la nata fins que quedi ben cremosa.
  3. Escalfar la llet (jo microones) i afegir-hi la gelatina ben escorreguda, remenar fins que quedi ben dissolta.
  4. Barrejar el formatge crema, el formatge blau, el sucre i la llet. Amb unes barnilles elèctriques acabareu abans.
  5. Incorporar la mescla anterior a sobre de la nata a poc a poc i anar integrant suaument.
  6. Abocar sobre de la base de galetes i reservar a la nevera d'un dia per l'altre.
Per a la cobertura de poma:
  1. Hidratar les fulles de gelatina en aigua freda.
  2. Escalfar l'aigua (jo al microones).
  3. Dissoldre la gelatina a l'aigua i barrejar-ho tot amb la compota de poma.
  4. Cobrir el pastís amb la barreja i deixar que qualli a la nevera.