Ha calgut quasi un any des de que van operar al meu cunyat fins que ha pogut tastar el Risotto de carxofes, alls tendres i gambes al cava.
Recordo com si fos ara quan li vem explicar al Xevi que per dinar teníem risotto, i ell insistia, des de la UCI, que volia venir amb nosaltres. Jo li vaig prometre que quan estigués bé vindria un dia a sopar a casa a menjar risotto.
Finalment aquest dissabte hem fet el sopar i el Xevi ha pogut fer una petita cata d'arròs i treure's l'espina que tenia clavada.
De postres vaig fer aquests gotets de mousse de cava que vaig veure al blog Trossets de cuina, van agradar molt i molt!
Ingredients:
Per a la mousse:
- 400 ml de nata
- 500 ml de cava
- 200 gr de sucre
- 5 fulles de gelatina
Per a la gelatina:
- fruites vermelles (les vaig comprar congelades)
- 250 ml de cava
- 200 ml d'aigua
- 100 gr de sucre
- 3 fulles de gelatina
Preparació de la mousse:
- En un cassó posar el cava i el sucre al foc i deixar reduir a la meitat.
- Retirar del foc i incorporar la gelatina hidratada i escorreguda.
- Mentre es deixa refredar el cava aprofitar per muntar la nata.
- Barrejar suaument la nata amb el cava ja fred i posar la mescla en gotets. Si voleu també ho podeu fer en format pastís sobre una base de pa de pessic o galetes.
- Deixar refredar a la nevera un mínim de dues hores.
Preparació de la gelatina:
- En un cassó posar el cava, l'aigua i el sucre al foc i deixar reduir a la meitat.
- Retirar del foc i incorporar la gelatina hidratada i escorreguda.
- Deixar refredar.
- Repartir les fruites del bocs per sobre dels gotets amb la mousse.
- Repartir la gelatina per sobre de cada gotet i deixar refredar a la nevera un mínim de dues hores.