Ahir van venir a sopar els Batet, els Vives, la Pilar i el meu pare i vaig aprofitar per provar noves receptes. De primer plat vaig fer aquestes creps de marisc que van tenir molt èxit tant pel gust com per l'originalitat.
La gràcia de les creps és el color negre que s'aconsegueix afegint una mica de tinta de calamar a la massa. Com sempre és un plat fàcil de fer i que es pot tenir preparat amb anticipació i a l'últim moment només cal farcir les creps.
Ingredients:
- 250 gr de llet
- 125 gr de farina
- 2 ous
- 2 cullerades de mantega
- sal
- tinta de calamar (jo vaig comprar dos sobrets congelats)
- barretes de cranc
- gambetes
- enciam
- salsa rosa
- 2 ous durs
Preparació:
- Fondre la mantega.
- En un bol posar els ous, la mantega, la farina, la llet, la sal i la tinta de calamar.
- Barrejar-ho tot amb un batedor elèctric i deixar-ho reposar 30 minuts a la nevera.
- En una paella posar una mica de mantega i fer les creps. Important que ens quedin bén primes. Les crepa les podem guardar a la nevera d'un dia per l'altre o fins i tot congelar-les.
- Pel farcit barrejar les barretes de cranc tallades a tiretes bén fines, les gambes saltejades, els ous durs talladets a trossets petits i l'enciam en juliana. Afegir una mica de sal i de salsa rosa.
- Preparar el plat amb les creps facides amb l'amanida i decorar amb una mica de salsa rosa per sobre.