diumenge, 3 de febrer del 2019

Pastís de poma


Demà l'Arnau fa 25 anys, sí sí, ho heu llegit bé, 25 anys que sóc mare, i recordo com si fos ahir aquell dia tan estrany que entrava a la cínica carregada de llibres per fer repòs i al cap de 5 hores tenia un mini Arnau a la incubadora que plorava perquè estava mort de gana. Tot i néixer el dia 4 a la tarda no el vaig conèixer fins a l'endemà, quan en Jordi va anar a la nursery i va gravar un vídeo per poder-me'l presentar, potser per això li agrada tant mirar la tele.
Ara amb 25 anys està il·lusionat buscant pis, i nosaltres amb ganes de veure'l espavilar-se fora de casa.


Per molts anys Arnau, a gaudir dels 25!!!!

Per celebrar l'aniversari he fet els ja tradicionals fideus a la cassola i aquest pastís de poma de la recepta de la revista cuina que ha quedat boníssim, les diferents capes de poma li donen una humitat al pastís que el fa molt flonjo. A la recepta original posa que és per 4 racions però us ben asseguro que en podem menjar 16!!!!


Ingredients:
  • 5 pomes golden
  • 200 gr de sucre
  • 200 gr de farina
  • 5 ous
  • 1 iogurt de llimona o natural
  • 1 sobre de llevat
  • la pell d'una llimona
  • el suc d'una llimona
  • 50 gr de margarina
Preparació:
  1. En un bol posar els 5 rovells i el sucre i remenar amb una cullera de fusta.
  2. A continuació afegir-hi la farina, el llevat, el iogurt, la pell de llimona ratllada i les clares a punt de neu. Barrejar-ho tot suaument i deixar-ho reposar tapat amb un drap.
  3. Mentrestant pelar les pomes i tallar-les a làmines fines, jo ho he fet amb una mandolina per anar més ràpid. Ruixeu-les amb el suc de llimona.
  4. Untar un motlle fondo amb mantega i omplir-lo amb una capa de massa, una de poma tallada, una altra de massa ... i acabar amb una de massa. Jo ho he fet amb un motlle de 26 cm i he fet 3 capes de poma.
  5. Per sobre, espolvorejar amb sucre i posar trossets de margarina.
  6. Coure-ho al forn a 180º durant 1 hora i cada 15 minuts abaixar la temperatura uns 10º.
  7. Treure del forn i deixar refredar abans de treure del motlle.