Avui hem rebut una de les notícies més esperades dels últims 6 anys, en Marcel ja està curat de l'epilèpsia! Ha estat el millor regal d'aniversari que ha tingut.
Com cada vegada que anem a fer un electroencefalograma a Sant Joan de Déu, en Marcel només pot dormir 3 hores la nit abans. A mi em toca fer el torn de la matinada, despertar-se a les 5 i fer activitats per mantenir-lo despert. Com que aquesta vegada ja és més gran, a les 6 del matí s'ha tancat a la cuina per preparar aquests macarrons que ens hem menjat per dinar. Des d'aquí l'he de felicitar, ja que estaven boníssims! No cal dir que ens els hem menjat amb una rialla d'orella a orella!
Mentre estàvem a la sala d'espera li he fet una promesa, si avui ens diuen que t'has curat, el teus macarrons seran protagonistes al meu blog. I tal dit tal fet!
Crec que els macarrons és el plat que més he cuinat des de que sóc mare, a casa en menjarien sempre, i a mi m'agraden tant que no em costa gens fer-los. he de dir que depèn del dia hi poso all i més o menys espècies, o una mica de sobrassada (copiat de la meva germana), ....
Ingredients: 5 persones
- 500 gr de macarrons
- 500 gr de carn picada (de vedella o de porc o barrejada)
- 750 gr de tomàquet triturat
- 1 ceba
- salsa de soja
- 1 fulla de llorer
- oli d'oliva
- sal i pebre
- opcionalment 5 xampinyons
- formatge ratllat
- Pelar la ceba i tallar-la o triturar-la ben petita.
- En una cassola posar una mica d'oli i sofregir la ceba fins que agafi color. A mitja cocció de la ceba posar els xampinyons laminats o tallats a trossets.
- Afegir el tomàquet, salpebrar i deixar coure remenant de tant en tant fins que agafi un color brillant.
- Posar la carn i quan estigui cuita tirar una miqueta de salsa de soja (truc de la Mireia Carbó), vigilar amb la sal, aquesta salsa ja és forta. Deixar coure un parell de minuts més i reservar.
- Bullir els macarrons amb abundant aigua amb sal i la fulla de llorer seguint les instruccions del fabricant.
- Escórrer la pasta i barrejar amb la salsa.
- Posar en una safata de forn, espolvorejar amb formatge ratllat i gratinar.