divendres, 29 d’agost del 2014

Pa de pessic amb farina d'arròs


Aquest any a Gaüses hem instaurat la formatjada, un sopar a base de formatges i pa de coca de Camallera, a casa d'en Jordi i la Montse. 
La Isabel, la Bea i jo erem les encarregades de fer els postres, totes tres ens en hem sortit molt bé amb pastissos sense gluten aptes per a la Montse.
La recepta és del blog Pa amb oli i xocolata, i el resultat espectacular, un pa de pessic molt flonjo que va desaparèixer en un moment.


Ingredients:

  • 150 gr de farina d'arròs
  • 150 gr de sucre (100gr i 50gr per separat)
  • 125 ml de llet
  • 4 ous
  • sucre de llustre
Preparació:
  1. Muntar les clares a punt de neu, quan comenci a fer brumera aneu afegint de mica en mica els 50 gr de sucre. Reserveu.
  2. A part bateu els rovells amb els 100 gr de sucre i la llet, fins a obtenir una mescla ben esponjosa.
  3. Afegir la farina tamisada als rovells i barrejar.
  4. Incorporar les clares muntades i remenar suaument.
  5. Abocar en un motlle untat amb oli i coure al forn a 180º durant 30 minuts amb l'escalfor de sota. Comproveu amb un escuradents que està ben cuit.
  6. Deixar refredar i espolvorejar amb sucre de llustre.

dijous, 21 d’agost del 2014

Semifred de trufa


Festa Major a Gaüses és sinònim de Fricandó Matiner a Can Wences, un fantàstic sopar al jardí de casa seva amb molt bona companyia, gresca i xerinola, per acabar ballant tots a la plaça del poble.
Aquest any hem aprofitat per celebrar els seus 60 anys i sorprendre'l amb aquests dos pastissos de trufa que semblaven dues llànties en la foscor.
Que per molts anys podem gaudir d'aquest fricandó!!!


Ingredients:

  • 1l de nata per muntar
  • 500 gr de xocolata (jo vaig utilitzar de postres)
  • 4 fulles de gelatina
Preparació:
  1. Separar 100gr de xocolata i tallar-la a trossos ben petitons.
  2. Posar a hidratar la gelatina amb aigua freda.
  3. Escalfar una tasseta de nata (ho podeu fer al microones) i disoldre la gelatina ben escorreguda.
  4. Tallar la resta de xocolata i junt amb 200ml de nata escalfar al foc, uns 50º, fins que la xocolata quedi ben fosa.
  5. Retirar del foc i barrejar-hi la llet amb la gelatina. Deixar refredar.
  6. Muntar la nata (com més freda estigui més fàcil és muntar-la).
  7. Afegir la nata a la barreja de xocolata i remenar suaument.
  8. Afegir els trossets de xocolata que havíem reservat i remenar perquè quedin ben repartits.
  9. Abocar en un motlle desmuntable (per facilitar el desemmotllat l'he folrat amb paper de forn).
  10. Posar a la nevera un mínim de 5 hores.
  11. Decorar al gust. 

dimarts, 12 d’agost del 2014

Pastís d'estiu


Dilluns passat vam tenir el plaer de ser convidats a Calella a casa de l'Oriol i la Mònica i gaudir d'un fantàstic sopar preparat per l'Arnau i el Bernat. Aquests joves cuiners han iniciat l'aventura de fer un bloc de cuina on podreu anar seguint les seves receptes, aquí us deixo l'enllaç.

Per sopar ens van preparar uns musclos al vapor i aquest pastís d'estiu que avui hem menjat a casa i que ha agradat molt als meus fills. He fet dues versions, un pastisset individual i un de familiar.


Ingredients:
  • 15 llesques de pa de motlle sense crosta
  • 3 tomàquets madurs
  • 2 cullerades grans de maionesa
  • 1 pot d'olives
  • 400 gr de tonyina amb oli d'oliva
  • enciam
Preparació:
  1. Posar en un bol els tomàquets tallats a quarts (no cal treure la pell), la tonyina, les olives (deixar-ne algunes per decorar) i la maionesa.
  2. Triturar amb el batedor elèctric fins aconseguir una crema per untar.
  3. En una safata posar 3 llesques de pa de motlle i untar-les amb la pasta de tonyina, anar fent capes de pa i acabar cobrint els laterals. És important que el pa quedi ben empapat.
  4. Posar a la nevera fins al moment de servir.
  5. Decorar amb olives i enciam.