Després de dos intents frustrats per pluges, ahir vem poder fer la fideuà que tant esperàvem aquest estiu. Amb aquest dinar a Can Wences, i en petit comité ja que molts han acabat les vacances, donem per acabat l'estiu i ja només ens queden les tertúlies del capvespre a la plaça.
En Jordi va ser el gran xef de la fideuà i a mi em tocava preparar els postres. Després de navegar i navegar em vaig decidir per aquest pastís de galetes Oreo que vaig veure al bloc de la Judit El món de Juju.
La veritat és que va ser un dia genial, bona companyia, bona temperatura, bon menjar... el dinar es va allargar tant que a les 8 me n'anava cap a casa a fer una coca per poder sopar tots junts i veure el Barça.
Ingredients:
- 200 gr de galetes Oreo
- 100 gr de mantega
- 200 gr de sucre
- 500 ml de nata per muntar
- 1 iogurt grec
- 125 gr de formatge per untar
- 6 fulles de gelatina
- essència de vainilla
Preparació:
Per a la base:
- Treure la nata de les galetes i reservar-la pel farcit.
- Triturar les galetes, jo ho faig amb la picadora.
- Fondre la mantega al microones.
- Barrejar la mantega amb les galetes.
- Cobrir tota la base d'un motlle amb la barreja de galetes i mantega. El motlle ha de ser desmuntable i vaig cobrir tota la base amb paper vegetal per facilitar el desemmotllament.
- Deixar refredar a la nevera durant una hora.
Per al farcit:
- Posar a hidratar la gelatina amb aigua freda durant 5 minuts.
- En un cassó per anar al foc posar la nata que hem tret de les galetes junt amb el iogurt, la nata líquida, el sucre, el formatge i l'essència de vainilla i triturar amb un batedor elèctric.
- Escalfar la barreja i quan bulli afegir la gelatina ben escorreguda i deixar coure durant un minut més.
- Deixar refredar una mica i abocar la mescla sobre la base de galetes.
- Deixar refredar a la nevera un mínim de 5 hores.
- Desemmotllar i decorar al gust.