Com cada any el 14 d'agost és la festa major de Gaüses i anem al fricandó matiner a casa del Wences i la Cuncep, com sempre un plaer compartir aquest sopar amb tota la colla.
A mi em toca portar les postres i cada any és un repte, preparar-ne per 48 persones no és fàcil i menys amb la infraestructura que tinc a Gaüses, però amb una mica d'organització i amb la versió gotets me n'acabo sortint.
La recepta d'enguany l'he tret del blog Cuina per a llaminers multiplicant les quantitats per 6, menys el crumble de xocolata que me n'ha sobrat moltíssim.
L'he fet d'un dia per l'altre i a l'últim moment he afegit el crumble de xocolata.
Ingredients:
- 4 iogurts grecs ensucrats
- 350 gr de maduixes
- 75 gr de sucre
- 1 fulla de gelatina
Per al crumble de xocolata:
- 57 gr de mantega a temperatura ambient
- 50 gr de sucre
- 87 gr de farina
- 25 gr de cacau en pols
- un pessic de sal
Preparació de la gelea:
- Netejar les maduixes i tallar-les a trossos.
- Afegir-hi el sucre i deixar macerar a temperatura ambient durant una hora.
- Triturar les maduixes amb el pimer o la thermomix.
- Posar a hidratar la gelatina amb aigua freda.
- Escórrer la gelatina i posar-la 5 segons al microones i barrejar-la amb les maduixes.
- Omplir la base dels gots amb la gelea i deixar refredar a la nevera un mínim de 15 minuts. Jo ho ho fet d'un dia per l'altre.
Preparació del crumble de xocolata:
- Barrejar tots els ingredients i batre amb unes barnilles elèctriques fins aconseguir que quedin engrunes.
- Reservar al congelador fins a l'hora de servir.
Preparació dels gots:
- Afegir el iogurt grec a la base de maduixa.
- Repartir el crumble per sobre del iogurt.