Amb aquest postre tant dolç els CriJoArMaEl us volem desitjar un Bon Any 2012!!!
Sense tenir temps de res ja ha passat un altre any i els CriJoEl (els ArMa estaven amb els amics) li hem donat la benvinguda acompanyats dels Canals i els Escolà amb el tradicional sopar a casa nostra.
La recepta és la proposta que ens va fer al curs de cuina de nadal de la
Mireia Carbó que organitza el
Club Social Caprabo. Al contrari del que semblaria a mi em costa molt provar gustos nous, quan vaig veure dolç de llet a la recepta se'm van treure les ganes de tastar-ho, no m'agradava ni el concepte de llet ni el de dolç, m'imaginava una copa molt empalagosa i no em venia gens de gust. Després de donar voltes i voltes a quines podrien ser les postres de Cap d'Any i sense acabar de trobar la fórmula màgica, vaig optar per treure'm les manies, comprar dolç de llet i posar-me mans a l'obra, tenia clar que si no m'agradava ja s'ho menjaria en Jordi que per això no té cap problema! El resultat m'ha sorprès, no és gens empalagós i com a final de festa ha quedat molt bo. Em sap greu per en Jordi que només s'ha pogut menjar la seva copa, jejejeje!!!
No sé com no ho havia pensat abans, però les receptes de la
Mireia no fallen mai!!!
Ingredients: a mi m'han sortit 8 copes
Preparació:
Triturar les avellanes (sense pell) i reservar-les.
Posar a hidratar la gelatina (posar la gelatina amb aigua freda durant uns 5 minuts).
Escalfar la llet i fora del foc posar-hi la gelatina escorreguda, remenar i es desintegrarà.
Afegir-hi les avellanes i el dolç de llet i deixar-ho refredar.
Semi muntar la nata bén freda i afegir-la a la preparació anterior.
Preparar les copes o gotets o ... posant 3 o 4 cullerades de mousse, un rajolí de dolç de llet i 3 o 4 cullerades més de mousse. Decorar per sobre amb dolç de llet i si sou més manetes que jo amb l'ajuda d'un ganivet podeu fer dibuixos.
Deixar refredar a la nevera unes quantes hores. Jo ho he fet d'un dia per l'altre.