Els he fet seguint la recepta de la Mireia fil per randa, amb aquestes mides m'han sortit 34 canelons molt farcits.
Ingredients:- 1 pit de pollastre desossat
- 1 cuixa de pollastre desossada
- 300 gr de carn de vedella (jarret, rodó, culata d'espatlla)
- 250 gr de carn de porc (del coll o llom de dos colors)
- 2 tomàquets
- 2 cebes
- 2 pastanagues
- 1 porro
- 4 grans d'all
- 100 ml de brandi o vi ranci
- 50 gr de foie-gras
- oli
- 2 llesques de pa de motlle
- 200 ml de llet
- sal
- pebre
- 2 paquets de plaques de canelons
- formatge ratllat
Per la beixamel:
- 60 gr de mantega
- 60 gr de farina
- 3/4 l de llet
- sal, pebre i nou moscada
Preparació:
- Tallar el pollastre, la vedella i el porc a daus regulars.
- Netejar les verdures, treure les llavors del tomàquet i tallar-les a daus.
- Posar la carn i les verdures en una safata de forn.
- Afergir-hi sal, pebre i un bon raig d'oli d'oliva. Remenar-ho tot perquè quedi ben repartit.
- Coure-ho al forn a 180º durant una hora llarga. El forn encès per dalt i baix.
- Quan s'hagi begut l'aigua de les verdures tirar-hi el brandi o vi ranci i deixar-ho coure uns 30 minuts més.
- Fora del forn afegir el paté i les llesques de pa de motlle que haurem remullat amb la llet.
- Triturar-ho amb una picadora, si queda molt espès s'hi pot afegir llet.
- Bullir les plaques dels canelons amb molta aigua durant dos minuts menys dels que posi a les instruccions. Ja s'acabaran de coure al forn i així serà més difícil que se'ns trenquin.
- Sobre del marbre posar les plaques i amb una màniga pastissera farcir els canelons, enrotllar-los i posar-los a la safata on prèviament hi haurem posat una capa fina de beixamel.
- Posar el formatge ratllat i gratinar o congelar.
Preparació de la salsa beixamel:
- En una cassola desfer la mantega.
- Afegir-hi la farina remenant amb una cullera de fusta durant un minut aproximadament.
- Afegir la llet sense parar de remenar amb un batedor. La llet la podem posar de mica en mica fins aconseguir l'espessor desitjada.
- Afegir la sal , el pebre i la nou moscada.