Aquest any els Reis han vingut carregats de gominoles casolanes i de pastissets reials per a tota la família, hem tingut un reis ben dolços!
Quan ens hem llevat aquest matí i hem aconseguit que l'Èlia entrés al menjador, tenia pànic de trobar-se als Reis, la taula era plena de colors i gominoles.
Un dels misteris era esbrinar que hi havia dins d'aquestes caixetes tan boniques, en Marcel no ha trigat gaire en obrir la seva i trobar-se el que ell diu que és el millor pastis del món en format individual, en un pim pam se l'ha cruspit!!
Les gominoles també han estat molt ben rebudes, una de les primeres en obrir la seva bossa ha estat la Clàudia, han viatjat via facebook al Japó a les 4 de la matinada quan aquí tots encara dormíem!!!
La recepta de les gominoles és del blog
Arte en mi cocina.
Ingredients gominoles:
- 2 sobres de gelatina neutra (Royal)
- 1 sobre de gelatina del gust que preferiu (maduixa, llimona, taronja...)
- 300 gr de sucre
- 200 ml d'aigua
Preparació:
- En un cassó posar l'aigua, els sucre i la gelatina neutra, posar el foc sense deixar de remenar fins que estigui el sucre ben dissolt.
- Afegir la gelatina del gust que preferiu i seguir remenant durant 5 minuts.
- Posar en un motlle cobert amb film o oli de gira-sol i deixar refredar un mínim de 8 hores.
- Desemmotllar i arrebossar amb sucre.
- Tallar amb un ganivet o donar la forma que més us agradi amb talla galetes. Veureu que la gelatina és molt enganxosa, però una vegada està arrebossat amb el sucre ja no s'enganxen.
Pels pastissets he fet servir
aquesta recepta amb una cobertura de xocolata, de cada pastís n'he tret 4 d'individuals:
Ingredients per a la cobertura:
- 150 gr de xocolata de cobertura (Nestlé postres)
- 75 gr de mantega
- 25 gr de sucre
- 150 ml de nata líquida per muntar
Preparació:
- Trossejar ben petita la xocolata i la mantega.
- Escalfar la nata i el sucre.
- Quan bulli tirar el líquid a sobre de la mantega i la xocolata.
- Deixar reposar un minut i remenar fins que la mantega i la xocolata s'hagin fos.
- Posar el pastís a sobre d'una reixeta (com la del forn) amb una safata a sota i tirar la xocolata per sobre i deixar refredar. És important no allisar amb cap estri, la xocolata ja cau pel seu propi pes.
- Decorar al gust.