diumenge, 12 de gener del 2014

Paté de tomàquets secs i pinyons


Dissabte passat vem celebrar el Nadal, amb uns quants de la feina, a casa de l'Ascen i el Paco.
A la tarda la Neus, l'Ascen i jo ens tanquem a la cuina i mentres anem xerrant i rient preparem el sopar.
Com a aperitiu vem preparar patés vegetals de tomàquets i de llenties que van tenir molt èxit. La recepta me la va passar la Sara, mare de l'escola i bona amiga.

Ingredients:
  • 50 gr de tomàquets secs
  • 1 gra d'all
  • 25 gr de pinyons
  • 2 cullerades soperes d'oli d'oliva verge
  • alfàbrega fresca
  • sal
  • pebre negre
Preparació:
  1. Hidratar els tomàquets.  Posar a bulllir una mica d'aigua, quan arrenqui el bull posar-hi els tomàquets,  deixar bulli un minut i apagar el foc, passts 15-20 minuts colar i escórrer l'aigua sobrant.
  2. En un pot de batedor elèctric, pimer, posar tots els ingredients ( tomàquets hidratats, all, pinyons, alfàbrega,  oli, sal, pebre) i triturar fins aconseguir textura de paté. Si creieu que queda massa espès podeu afegir una mica d'oli.
  3. Servir-ho acompanyat de torradetes o bastonets de pastanaga i api.

dimarts, 7 de gener del 2014

Gominoles i Pastissets reials



Aquest any els Reis han vingut carregats de gominoles casolanes i de pastissets reials per a tota la família, hem tingut un reis ben dolços!
Quan ens hem llevat aquest matí i hem aconseguit que l'Èlia entrés al menjador, tenia pànic de trobar-se als Reis, la taula era plena de colors i gominoles. 
Un dels misteris era esbrinar que hi havia dins d'aquestes caixetes tan boniques, en Marcel no ha trigat gaire en obrir la seva i trobar-se el que ell diu que és el millor pastis del món en format individual, en un pim pam se l'ha cruspit!!



Les gominoles també han estat molt ben rebudes, una de les primeres en obrir la seva bossa ha estat la Clàudia, han viatjat via facebook al Japó a les 4 de la matinada quan aquí tots encara dormíem!!!


La recepta de les gominoles és del blog Arte en mi cocina.


Ingredients gominoles:

  • 2 sobres de gelatina neutra (Royal)
  • 1 sobre de gelatina del gust que preferiu (maduixa, llimona, taronja...)
  • 300 gr de sucre
  • 200 ml d'aigua
Preparació:
  1. En un cassó posar l'aigua, els sucre i la gelatina neutra, posar el foc sense deixar de remenar fins que estigui el sucre ben dissolt.
  2. Afegir la gelatina del gust que preferiu i seguir remenant durant 5 minuts.
  3. Posar en un motlle cobert amb film o oli de gira-sol i deixar refredar un mínim de 8 hores.
  4. Desemmotllar i arrebossar amb sucre.
  5. Tallar amb un ganivet o donar la forma que més us agradi amb talla galetes. Veureu que la gelatina és molt enganxosa, però una vegada està arrebossat amb el sucre ja no s'enganxen. 
Pels pastissets he fet servir aquesta recepta amb una cobertura de xocolata, de cada pastís n'he tret 4 d'individuals:



Ingredients per a la cobertura:

  • 150 gr de xocolata de cobertura (Nestlé postres)
  • 75 gr de mantega
  • 25 gr de sucre
  • 150 ml de nata líquida per muntar
Preparació:
  1. Trossejar ben petita la xocolata i la mantega.
  2. Escalfar la nata i el sucre.
  3. Quan bulli tirar el líquid a sobre de la mantega i la xocolata.
  4. Deixar reposar un minut i remenar fins que la mantega i la xocolata s'hagin fos.
  5. Posar el pastís a sobre d'una reixeta (com la del forn) amb una safata a sota i tirar la xocolata per sobre i deixar refredar. És important no allisar amb cap estri, la xocolata ja cau pel seu propi pes.
  6. Decorar al gust.

divendres, 3 de gener del 2014

Crema de carbassó i poma amb cruixent de corn flakes



La nit de Cap d'Any l'hem celebrada a casa nostra amb els Canals i els Escolà, un gran repte per sorprendre als amics amb un bon sopar i millor companyia. 
Aquest any he fet un pica-pica amb Rotllets de Philadelphia i salmó fumat, Olives arrebossades i Paté de tomàquet, de primer la Crema de carbassó i poma amb cruixent de corn flakes, de segon Mandonguilles de porc i calamars amb gambes i de postres Canelons de mel i mató.


La festa ha acabat com cada any amb unes partides al Tabú, nens contra nenes, i com sempre hem guanyant nosaltres per 2 a 0. Aquí queda escrit el resultat i així no hi haurà dubte per l'any vinent jejeje!!

Ingredients: (5 persones)

  • 1 ceba
  • 2 carbassons
  • 2 pomes
  • 2 patates
  • 5 formatgets
  • oli
  • sal 
  • pebre
  • corn flakes
Preparació:
  1. Tallar la ceba a daus i posar-la a sofregir amb una mica d'oli.
  2. Mentrestant pelem i tallem a daus els carbassons i les pomes i els afegim a l'olla junt amb la ceba i ho deixem coure uns 5 minuts.
  3. A continuació hi afegim les patates pelades i tallades a dauets, salpebrem, ho cobrim tot amb aigua i ho deixem bullir uns 20 minuts.
  4. Fora del foc afegir els formatgets i triturar. Per evitar que la crema quedi massa clara, abans de posar els formatgets trec una mica del brou i un cop triturat el vaig afegint fins aconseguir la consistència desitjada.
  5. En una paella amb una mica d'oli saltejar els cereals tot vigilant que no se'ns cremin.
  6. Servir la crema ben calenta acompanyada dels cereals.