dissabte, 31 de juliol del 2010

"Montadito" de l'àvia Carmelina

Avui hem començat les vacances d'estiu i de seguida que hem arribat a Gaüses hem anat a fer una volta per veure els efectes de l'incendi. El bosc fa molta pena, els camins per on sempre vaig a caminar estan calzinats i el foc ha arribat fins als jardins d'algunes cases. Els bombers diuen que hem tingut molta sort, ja que el poble s'ha salvat de miracle.



Quan hem arribat a casa ja era l'hora de dinar i ràpidament hem fet aquest primer plat que la meva mare ens feia molt sobint quan arribava l'estiu i que als meus fills els hi agrada molt.

No poso quantitats, ja que depèn de quants "montaditos" vulgeu fer per persona, jo en faig dos pels nens que tenen molta gana i pels grans amb un ja en tenim prou.

Ingredients:
  • Pa de motlle
  • Tomàquet per amanir
  • Tomàquet per sucar
  • Tonyina
  • Ous durs
  • Maionesa
  • Enciam
  • Sal i oli

Preparació:

  1. Sucar cada llesca amb el tomàquet i amanir amb una mica d'oli.
  2. Afegir-hi la tonyina, una rodantxa gruixuda de tomàquet, mig ou dur, maionesa i enciam tallat ben petit.

dimecres, 28 de juliol del 2010

Coca de xerrys


Avui és un dia trist, en aquest moment s'estan cremant els boscos per on vaig a passejar tants i tants dies, no em puc imaginar com trobaré el paissatge verd que vaig deixar diumenge passat.

Aquesta tarda mentre anava seguint les notícies del foc per internet he anat al blog la cuina de l'estany i de seguida que he vist la recepta de la coca de xerrys me recordat d'una base de pasta brisa que quedava a la nevera a punt de caducar. Fantàstic, ja sabia què fer per sopar!!!!

Amb l'ajuda d'en Marcel en un tres i no res l'hem tingut preparada i dins del forn. Després d'uns quants dies de sopar només un làctic ha vingut molt de gust.

Ingredients:

  • Una base de pasta brisa
  • 200 gr de crema de llet
  • 2 ous
  • 1 bossa de formatge ratllat de 3 colors
  • 2 terrines de tomàquets xerry
  • orenga, sal i pebre

Preparació:

  1. Forrar un motlle per anar al forn amb la base de pasta brisa i punxar amb una forquilla per evitar que s'infli al coure-la.
  2. Escampar el formatge ratllat per sobre de la base.
  3. En un bol barrejar la crema de llet amb els ous, la sal i el pebre.
  4. Abocar la barreja per sobre del formatge.
  5. Tallar els xerrys per la meitat i col·locar-los a sobre.
  6. Espolvorejar amb orenga.
  7. Coure al forn a 200º durant 25 minuts.

dimecres, 21 de juliol del 2010

Napolitanes de xocolata


Aquesta setmana en Marcel està de fill únic, un luxe difícil de tenir a casa nostra. Aquesta tarda ens ha volgut obsequiar amb un berenar que ha fet ell sol, unes fantàstiques napolitanes de xocolata acompanyades d'un batut de xocolata.


La recepta de les napolitanes és del blog m'agrada cuinar , és molt fàcil de fer i fantàstica per que ens ajudin els nens.

Moltes gràcies Marcel, hem tingut un berenar de luxe!!!


Ingredients:
  • 1 làmina de pasta de full rectangular
  • nocilla o qualsevol crema de xocolata per untar
  • 1 ou
  • fideus de xocolata

Preparació:
  1. Tallar la pasta de full en dues parts de manera que ens quedin dues tires llargues.
  2. Al centre de cada tira posar-hi la nocilla i enrotllar. Ens quedaran dos cilindres llargs.
  3. Tallar les tires a la mida que volguem les napolitanes.
  4. Pintar amb ou batut i posar al forn 20 minuts preescalfat a 180º.
  5. Just al treure-les del forn decorar amb els fideus de xocolata que amb l'escalfor se'ns quedaran enganxats.

dimarts, 13 de juliol del 2010

Pastissets de pasta de full amb formatge i poma


Ahir per sopar per força havia de fer alguna cosa amb pasta de full. Ja fa dies que vaig encarregar al Jordi que al tornar de la feina comprés un parell de bases de pasta de full, però en Jordi té un problema greu, sempre ha de comprar el doble del que se l'hi encarrega, així que a la nevera em quedava una base a punt de caducar que havia de gastar ja.

Buscant per la xarxa vaig trobar aquesta recepta al blog cuinetes, que vaig adaptar amb els ingredients que tenia a casa, el resultat fantàstic i ràpid de preparar. L'objectiu pasta de full aconseguit!!!

Ingredients:
  • Una base de pasta de full
  • 1 ceba
  • 150 gr de formatge ratllat
  • 1 poma
  • un rajolí de crema de llet
  • 1 ou
  • llavors de sèsam
  • oli, sal i pebre
Preparació:

  1. Laminar la ceba i coure-la amb un rajolí d'oli a foc lent.
  2. Tallar la poma a dauets petits.
  3. Quan la ceba comenci a agafar color afegir-hi la poma, sal i pebre i coure-ho durant 2 minuts.
  4. Afegir la crema de llet i que faci un xup-xup i retirar-ho del foc.
  5. Quan s'hagi refredat una mica remenar-hi el formatge i reservar-ho.
  6. Preescalfar el forn a 180º.
  7. Tallar la pasta de full amb la forma que volguem que tinguin els pastissets, jo ho vaig fer amb cercles. Cal tenir en compte que cal tenir el doble de bases que de pastissets.
  8. Sobre d'un paper de forn posar les bases de sota dels pastissets i punxar-los amb una forquilla.
  9. Repartir la farsa pels pastissets deixant les vores buides.
  10. Pintar les vores amb l'ou batut i cobrir amb els cercles restants tot presionant els costats amb els dits.
  11. Pintar els pastissets amb ou i espolvorejar amb llavors de sèsam.
  12. Posar al forn durant 20 minuts fins que agafin color i la pasta de full es vegi cuita.

dissabte, 3 de juliol del 2010

Gotets de llimona


Ahir al vespre vam fer reunió de la classe de l'Èlia, i tot seguit un sopar de pares al pati de l'escola. Cada familia havia de portar alguna cosa, als Timbalers ens va tocar els postres. Amb la calor que fa a mi em venia de gust algun pastís tipus mousse però feia de mal repartir, així que finalment hem vaig decidir per aquests gotets de llimona i uns altres de Pannacota de iogurt que van desaparéixer de seguida.




Des d'aquí vull agrair a la Marta, educadora de l'Èlia d'aquest any, i a la Raquel, la seva ajudant, la feina feta i l'entrega que han tingut en tot moment per fer que l'Èlia hagi disfrutat tant a l'escola i s'hi hagi trobat com a casa. A totes dues us desitjo tota la sort per tirar endavant amb els nous projectes que enceteu amb el nou curs, us trobarem a faltar! Moltíssimes gràcies!!

La recepta és del blog de la Mercè Destapant cassoles, com podeu observar a ella li queda molt millor la capa de gelatina, hauré de seguir provant a veure si descobreixo quins és el truc.

Ingredients:
  • 125 ml de llet condensada
  • 250 gr de nata per muntar
  • 2 iogurts
  • suc de 2 llimones
  • ratlladura de 1/2 llimona, només la part groga
  • 1/2 sobre de gelatina Royal de llimona

Preparació:
  1. Barrejar la llet condensada amb els iogurts, el suc de llimona i la ratlladura.
  2. Muntar la nata i afegir-la a la mescla anterior remenant amb compte.
  3. Omplir els gotets o les terrines que hagueu escollit i posar a la nevera un mínim de dues hores abans de fer la segona capa.
  4. Preparar la gelatina seguint les instruccions del sobre però amb la meitat de les quantitats i amb una cullera posar-la a sobre de cada gotet.
  5. Deixar a la nevera fins que hagi cuallat.

Jo vaig fer el doble de mides i em van sortir uns 45 gotets.