Tota la meva vida l'he passat estiuejant a l'Empordà i sempre he sentit a parlar de la botifarra dolça però no l'havia tastada mai. Aquesta botifarra és típica de les comarques gironines i tant es ven crua com seca, us adjunto un enllaç a la gastroteca on en parla.
La meva cosina Anna en fa molt sobint i em va passar la seva recepta que he posat en pràctica aquest vespre. Com que la botifarra té sucre al coure-la va fent un carmel que queda enganxat a la paella, per poder-la rentar cal posar-hi aigua i deixar-la al foc que vagi bullint i anirà desenganxant el sucre.
Ingredients:
- Botifarra dolça crua
- Una poma
- En una paella posar-hi les botifarres cobertes d'aigua i la poma pelada i tallada a trossets.
- Deixar reduir l'aigua, donar la volta a la botifarra i afegir una miqueta més d'aigua, així la botifarra agafarà color pels dos costats i la poma quedarà caramelitzada.