Avui ens ha deixat en Martí, un gran amic dels meus pares amb qui hem compartit molts moments bons i alguns de dolents. Les pujades i baixades de l'àtic al segon i del segon a l'àtic han estat diàries al llarg de casi 50 anys.
Com a anècdota, recordo un any que va nevar a Barcelona i les baixes temperatures van glaçar les canonades de casa i cada vespre ens quedàvem sense llum, al nostre pis feia molt fred, la calefacció no funcionava. Tan bon punt s'apagava el llum els de l'àtic baixàvem al segon amb fanalets i l'olla plena de sopa per buscar l'escalfor de les estufes de butà d'en Martí i la Conxita i sopàvem tots junts fent petar la xerrada.
Avui aquesta rosa és per tu i la teva família, et trobarem a faltar.
Aquestes roses les vaig fer a l'octubre, però encara no havia trobat el moment de penjar-les al blog. Ha passat tant temps que les fotos que vaig fer per ensenyar com es feien pas a pas les vaig esborrar, així que us poso l'enllaç de la pàgina on les vaig trobar.
Ingredients:
- 1 base de pasta de full
- 2 pomes
- 25 gr d'ametlla en pols
- 20 gr de sucre moreno
- 1/2 cullerada de cafè de canyella en pols
- 1 rovell d'ou barrejat amb una cullerada de llet
Preparació:
Us recomano que mireu l'enllaç, visualment és molt més senzill, intento explicar-ho.
- Pelar les pomes, passar una mica d'aigua, assecar-les, treure el cor i tallar a rodanxes fines.
- Partir les rodanxes per la meitat.
- Obrir la pasta de full i escampar-hi per sobre l'ametlla, la canyella i el sucre.
- En un lateral de la pasta de full posar una tira de pètals de poma una mica sobreposats (veure fotos).
- Tallar el que sobra i enrotllar la tira de poma i pasta de full, haurem fet la primera rosa.
- Repetir una altra tira de poma .... fins que tinguem fetes totes les roses.
- Pintar les roses amb l'ou batut amb llet i espolvorejar amb sucre moreno.
- Coure al forn, preescalfat a 180º, durant 20 minuts.