dijous, 24 de juliol del 2014

Copa de xocolata amb iogurt grec


Avui és Santa Cristina i tocava celebrar-ho amb un sopar familiar. El primer regal que he tingut, a la una de la matinada, ha estat la notícia des de Portugal que en Marcel havia accedit a Arquitectura, així que hem aprofitat per fer una doble celebració tot i la seva absència.

De postres he fet aquesta crema de xocolata, només apta per a xocoaddictes, acompanyada de iogurt grec, recepta del portal recetamelo.

Ingredients per a 4-5 persones:

  • 250 gr de xocolata de cobertura
  • 200 ml de nata líquida
  • 1 vaina de vainilla
  • 20 gr de mantega
  • 200 gr de iogurt grec ensucrat
Preparació:
  1. En un cassó posem la nata, una cullerada d'aigua i la polpa de la vaina de vainilla. Escalfar a foc suau sense arribar a bullir.
  2. Retirar del foc i tapar.
  3. Trossejar la xocolata i fondre-la al microones.
  4. Barrejar la xocolata amb la nata i la mantega.
  5. Batre amb unes varilles elèctriques fins que agafi cos.
  6. Deixar reposar la xocolata a la nevera.
  7. Preparar les copes amb una bona base de xocolata i el iogurt grec per sobre.

divendres, 11 de juliol del 2014

Cuixes de pollastre rostit pim pam



Dimecres vam celebrar, amb un sopar a casa, l'aniversari avançat d'en Jordi Canals. Després d'un còcktel de pinya de benvinguda, preparat pel Folch, teníem la taula preparada amb un gaspatxo fresquet, una esqueixada una mica insípida, el pollastre amb bolets i un fantàstic pastís de pinya amb les 48 espelmes, i tot regat de bona companyia.



Jordi, els CriJoArMaEl et desitgem per molts anys i molta energia positiva!!!

Com que aquesta setmana he anat de bòlit calia preparar un sopar amb el mínim temps possible, i tot buscant vaig anar a parar al blog Tots a taula on m'esperava aquest pollastre. He de dir que estava una mica preocupada pel resultat, no em podia creure que en tan poca estona i pocs ingredients es pogués rostir el pollastre. El resultat fantàstic, així que ja sabeu, aquí teniu un bon plat, ràpid i econòmic!! 
No feu cas a les fotos, que desmereixen el plat.

Ingredients: (4 persones)
  • 8 cuixetes de pollastre
  • 4 grans d'all
  • farina
  • un gotet de vi ranci
  • herbes aromàtiques: jo he posat llorer, romaní i un canó de canyella
  • oli
  • sal
  • pebre
  • bolets variats
Preparació:
  1. Salpebrar el pollastre.
  2. Enfarinar i fregir a la cassola amb una mica d'oli.
  3. Quan estigui ros afegir els alls laminats, les herbes aromàtiques  i regar amb el vi ranci o brandy.
  4. Deixar coure amb una mica d'aigua uns 15 minuts.
  5. Mentrestant coure els bolets amb una mica de sal en una paella perquè treguin l'aigua i a continuació afegir a la cassola.
  6. 5 minuts de xup-xup i ja podem apagar el foc.