A la foto del tall podeu veure molt bé la capa de gelatina de moscatell.
I per cert, el drap de sota el plat ens el van portar les dues Eulàlies, la Núria i la Montse del viatge de Portugal que van fer aquest estiu. Va ser un detall molt especial per a la Cris i per mi, que no vam poder anar-hi, i ens va fer molta il·lusió. Gràcies noies!!
El pastís és fàcil de fer, només cal tenir una mica de paciència perquè s'ha de fer en tres etapes. Al blog ja el tinc penjat amb la versió primavera, en comptes de raïm amb maduixots.
- 250 gr de galetes tipus Digestive
- 110 gr de mantega fosa al microones
- 400 gr de formatge tipus Philadelphia
- 250 gr de xocolata blanca
- 250 ml de llet
- 1 iogurt grec
- 50 gr de sucre
- 1 sobre de quallada i una cullerada d'un altre
- raïm blanc i negre
- 100 ml d'aigua
- 100 gr de sucre
- 120 ml de moscatell
- 5 fulls de gelatina
- Triturar les galetes.
- Afegir la mantega.
- Cobrir la base d'un motllo desmuntable amb la massa de galetes tot prement amb una forquilla (per facilitar el desemmotllat folro la base del motlle amb paper de forn i el lateral amb una tira d'acetat, si no en teniu també podeu fer-ho amb paper de forn).
- Reservar a la nevera un mínim d'una hora.
- En un cassó posar la llet, la xocolata trossejada, el formatge, el iogurt, la quallada i el sucre.
- Escalfar tot remenant i treure del foc just abans que bulli.
- Abocar la mescla sobre la base de galetes.
- Netejar i tallar els grans de raïm per la meitat i col·locar-los sobre de la mousse. Podeu jugar amb la combinació de diferents colors de raïm.
- Deixar refredar a la nevera unes 2 hores.
- Posar a hidratar la gelatina amb aigua freda.
- Portar a ebullició l'aigua i el sucre durant 3 minuts.
- Afegir-hi el moscatell i deixar reduir 3 minuts més.
- Fora del foc afegir la gelatina escorreguda i remenar per tal que es dissolgui.
- Deixar refredar i cobrir el pastís.
- Posar a la nevera i deixar quallar la gelatina.