diumenge, 23 de juliol del 2017

Botifarra amb nectarines caramelitzades


Avui he celebrat el meu sant amb la família i he descobert un plat fantàstic que de ben segur que ens acompanyarà uns quants dies aquest estiu: botifarra amb nectarines!!!!
La idea me l'ha donat l'Helena, ahir va fer botifarres amb présec i vi blanc, jo per tema d'al·lèrgies he canviat el préssec per nectarines i el vi blanc per negre que és el que m'havia sobrat. No sé com li va quedar a l'Helena, però amb nectarines és impressionant!!!

Us poso les mides que he fet jo per a 8 persones.

Ingredients:
  • 8 botifarres
  • 4 nectarines
  • 1 got de vi negre
  • oli verge d'oliva
  • pebre 

Preparació:

  1. Punxar les botifarres i coure-les en una paella amb un raig d'oli. Deixeu-les que quedin torradetes per tots cantons i reservar.
  2. Pelar i tallar les nectarines a daus grossos.
  3. Coure-les a la mateixa paella de les botifarres amb un rajolí d'oli i deixeu-les caramelitzar i que agafin color.
  4. Abocar el vi negre i el pebre i deixar evaporar l'alcohol i que les nectaries estiguin un pel toves.
  5. Afegir les botifarres, jo les he partit per la meitat, i deixar que cogui tot junt 5 minuts i a taula.
  6. Jo ho he servit acompanyat de mongetes seques que és el plat preferit del meu pare.

dimecres, 12 de juliol del 2017

Amanida de mongeta tendra


Diumenge vem fer trobada familiar a l'hort de la Rosalia a Torredembarra i com cada any vem estar molt ben acompanyats des del migdia i fins entrada la foscor.
Després de dinar la Rosalia ens va portar un cistell a mi i a la meva cunyada perquè anéssim a l'hort a collir tomàquets, carbassons, pebrots i mongetes, un luxe poder menjar tomàquets amb olor a tomàquet!!!
La Carme i jo, que som grans pageses de ciutat, teníem moltes ganes d'agafar mongetes, n'havíem menjat per dinar i estaven molt bones, quan vem trobar la renglera corresponent només vem saber-ne veure unes poques i molt petites, ens va saber greu agafar-les i deixar a la família Huguet sense mongetes, així que vem emplenar el cistell amb fantàstics i vermells tomàquets.
A mitja tarda la Rosalia em diu que com és que no he agafat mongetes, jo que li explico que no n'hi ha i m'acompanya a l'hort i de sota les fulles en van sortir un munt, ens les havien deixat per nosaltres!!!! Ja he après una cosa més, per collir mongetes cal abraçar les fulles i mirar per sota!!!

Moltíssimes gràcies a la família Huguet que any rera any em deixen gaudir del plaer d'anar a l'hort!!!

A casa, en menys de 24 hores, ens les vem menjar en forma d'amanida refrescant.

Ingredients:
  • mongeta tendra
  • tonyina
  • tomàquet per amanir
  • ou dur
  • oli d'oliva
Preparació:
  1. Netegeu i bulliu la mongeta o feu-la al vapor. Aquesta era tan tendra que en 10 minuts ja estava a punt.
  2. Peleu i talleu els tomàquets a dauets i amaniu-los amb sal i oli d'oliva.
  3. Barrejar tots el ingredients i deixar a la nevera fins a l'hora de servir.
  4. Amanir amb un bon raig d'oli d'oliva.