Avui he celebrat el meu sant amb la família i he descobert un plat fantàstic que de ben segur que ens acompanyarà uns quants dies aquest estiu: botifarra amb nectarines!!!!
La idea me l'ha donat l'Helena, ahir va fer botifarres amb présec i vi blanc, jo per tema d'al·lèrgies he canviat el préssec per nectarines i el vi blanc per negre que és el que m'havia sobrat. No sé com li va quedar a l'Helena, però amb nectarines és impressionant!!!
Us poso les mides que he fet jo per a 8 persones.
Ingredients:
- 8 botifarres
- 4 nectarines
- 1 got de vi negre
- oli verge d'oliva
- pebre
Preparació:
- Punxar les botifarres i coure-les en una paella amb un raig d'oli. Deixeu-les que quedin torradetes per tots cantons i reservar.
- Pelar i tallar les nectarines a daus grossos.
- Coure-les a la mateixa paella de les botifarres amb un rajolí d'oli i deixeu-les caramelitzar i que agafin color.
- Abocar el vi negre i el pebre i deixar evaporar l'alcohol i que les nectaries estiguin un pel toves.
- Afegir les botifarres, jo les he partit per la meitat, i deixar que cogui tot junt 5 minuts i a taula.
- Jo ho he servit acompanyat de mongetes seques que és el plat preferit del meu pare.