Els CriJoArMaEl hem descobert el mercat del préssec de Sant Pau d'Ordal, i ja portem dos diumenges matinant i anant a buscar caixes de préssecs. El primers van ser per nosaltres, però avui ja hem carregat 7 caixes per repartir entre la família i amics.
El millor d'aquests préssecs, sense tenir en compte el gust, l'olor..., ha estat descobrir que al Jordi no li fan al·lèrgia i després de més de 20 anys ha pogut menjar-ne un rere l'altre. Quan divendres a la tarda els Coll-Ubia ens van convidar a sopar a la seva terrasseta i havíem de portar postres no m'ho vaig pensar dues vegades, faria el meu primer postre de préssec. La recepta la vaig trobar a electraquaranta i va quedar boníssim, tot i que l'aparença necessita millorar.
Ingredients:
- 2 ous
- 150 gr de sucre
- 150 gr de mantega fosa
- 150 ml de llet
- 1 raig de vainilla líquida
- la pell d'una llimona
- 250 gr de farina
- 1 sobre de llevat
- 6 préssecs madurs
- 2 cullerades de sucre
- sucre de llustre
- 1/2 got de moscatell
Preparació:
- Amb un batedor o barnilles elèctriques blanquejar els ous amb el sucre (batre fins que quedi blanquinós)
- A continuació anar afegint la resta d'ingredients mentre seguiu batent: la mantega fosa al microones, la llet, la pell ratllada d'una llimona, la vainilla, i per acabar la farina tamisada junt amb el llevat.
- Pelar i tallar dos préssecs a dauets i barrejar amb la mescla anterior.
- Untar un motlle d'uns 22 cm amb mantega i abocar-hi la massa. Donar uns copets perquè quedi uniforme.
- Pelar i tallar la resta de préssecs a mitges llunes i posar per sobre de la massa.
- Escampar les 2 cullerades de sucre per sobre (jo ho he fet amb sucre morè).
- Coure al forn, preescalfat a 180º, durant 50 minuts. Abans de treure comprovar que estigui cuit punxant amb un escuradents, si no surt sec deixar-ho una mica més.
- Deixar refredar, desmotllar i emborratxar amb el moscatell.