La meva àvia, quan la meva mare es va casar, li va regalar un receptari de cuina amb les receptes bàsiques i tradicionals de la cuina familiar, en algunes d'elles fins i tot li dóna consells de quina parada del mercat és la millor per comprar algun ingredient.
Aquest receptari, que té més de 50 anys, s'ha anat ampliant amb receptes de tota mena que la meva mare anava recopilant. Un recull de papers de tota mida que s'han anat desendreçant amb el pas del temps.
La meva mare era restauradora de llibres antics, i ara em toca a mi posar ordre a aquest caos. Tinc ganes d'anar publicant moltes d'aquestes receptes que de ben segur em portaran bons records.
Per començar, aquest pastís de formatge que agrada molt als nens.
Ingredients:
- 5 talls de pernil dolç, que no siguin molt prims.
- 3 talls de formatge emental de barra
- formatge ratllat
- 6 llesques de pa de motlle sense crosta
- 1/4 de litre de llet
- 3 ous
- sal
- mantega
- Untar un motlle de plum-cake amb mantega.
- Forrar-lo amb 3 talls de pernil dolç, tant la base com els laterals
- Fer una capa amb el formatge emental.
- Una capa de pa de motlle.
- Una capa de formatge ratllat.
- Una capa amb el pernil dolç restant tallat ben petitó.
- Una capa de pa de motlle.
- Batre els ous junt amb la llet i la sal i tirar per sobre del pastís.
- Coure al forn, preescalfat a 180º, durant 30 minuts.
- Deixar refredar, desmotllar i servir.