dimarts, 24 de novembre del 2015

Nius de bacó


Avui a la mitja part del Barça ens hem menjat aquests nius de bacó que han estat molt ben rebuts per la família. Val a dir que el resultat ha afavorit el bon ambient.

Aquesta recepta la vaig veure per internet, però no recordo a on ni si era exactament així.
Les mides que us poso és per fer un niu.

Ingredients:

  • 1 llesca de pa de motlle
  • 1 tira de bacó
  • 1 ou
  • formatge ratllat
  • sal
  • motlle per fer magdalenes
Preparació:
  1. Amb l'ajuda d'un got tallar la llesca de pa de motlle en forme de cercle, la mida ha de coincidir amb el cul del motlle de magdalenes.
  2. Amb el bacó cobrir els laterals del motlle.
  3. Cobrir el cul del motlle amb la rodanxa de pa de motlle.
  4. Afegir un ou.
  5. Salar.
  6. Espolvorejar amb formatge ratllat.
  7. Coure 10 minuts al forn a 180º.
Us poso unes imatges per aclarir el procés.





divendres, 20 de novembre del 2015

Brisa amb crema de xocolata


Puntualment els CriJoArMaEl no ens perdem la cita del blog al plat, aquest cop un blog molt i molt dolç, el de la Núriade  Dolcissims. Si feu un recorregut pel seu blog no parareu de salivar amb les seves propostes: pastissos, galetes, i tota mena de receptes per endolcir el paladar.

Després de remenar receptes em vaig decidir per aquest pastís de crema de xocolata,

Ahir a la tarda va venir la Jana, amiga de l'Èlia, a jugar i dormir. Totes dues van ser les responsables de decorar aquest pastís de xocolata que els vaig preparar de postres.
Tot un èxit, l'Èlia que mai vol tastar pastissos va voler repetir!!!!


Us he de confessar que la massa brisa l'he comprat feta, a la recepta de la Núria trobareu la recepta per fer-la a casa.

Ingredients:

  • 100 gr de sucre
  • 150 gr de xocolata negra (tipus Nestlè Postres)
  • 50 gr de farina
  • 500 ml de llet
  • 2 ous i una clara més
  • 50 gr de mantega
  • un pols de vainilla
  • una base de massa brisa
Preparació:
  1. En una olla posar els 2 rovells i el sucre. Batre fins aconseguir una crema escumosa.
  2. Ratllar la xocolata (o piqueu-la amb una picadora o la thermomix) i afegiu-la a l'olla junt amb un pols de vainilla. Remenar-ho tot.
  3. Afegir la farina i remenar-ho tot.
  4. De mica en mica anar afegint la llet tot remenant fins que quedi ben integrat.
  5. Posar la barreja al foc i coure sense deixar de remenar fins que s'espesseixi, vigileu que no ha de bullir.
  6. Treure del foc i afegir la mantega. Remeneu fins que es fongui i deixeu refredar.
  7. Mentrestant munteu les 3 clares a punt de neu.
  8. Quan s'hagi refredat una mica la crema de xocolata afegir-hi les clares i remenar.
  9. Folreu un motlle amb la massa brisa i aboqueu la xocolata a dins.
  10. Coure al forn, preescalfat a 200º, entre 40 i 60 minuts.
  11. Deixar refredar.

divendres, 13 de novembre del 2015

Fricandó de tonyina amb bolets


Pel meu aniversari la Sara i en Josep em van sorprendre amb una bona panera de pinetells acabats de collir a terres gironines. 
Mireu quin goig que feien ben nets i a la cassola!


El destí d'aquests pinetells va acabar en una cassola com a acompanyament d'una fantàstica tonyina del mercat de la Boqueria.

Ingredients: (5 persones)
  • 5 talls de tonyina
  • 1 ceba grossa
  • 200 gr de tomàquet triturat
  • 2 grans d'alls
  • 1 got de vi ranci o brandi
  • farina
  • bolets (si no en tinc de naturals n'hi poso de congelats)
  • per la picada (un parell de torradetes, all i julivert i ametlles o pinyons)
  • oli
  • sal
  • pebre
Preparació:
  1. Salpebreu la tonyina i enfarineu-la.
  2. Fregir la tonyina amb oli calent, amb un minut per cada banda n'hi ha prou. Reservar.
  3. En el mateix oli sofregir la ceba tallada ben petitona o triturada, quan agafi color afegiu-hi els alls trinxats i el tomàquet. Deixar coure 10 minuts fins que el tomàquet estigui cuit.
  4. Incorporar els bolets i el vi ranci o el brandi i deixar que s'evapori l'alcohol.
  5. Afegir un parell de gots d'aigua i quan arrenqui el bull posar la tonyina que teníem reservada, la picada i rectificar de sal.
  6. Deixar coure 5 minuts.
  7. Si ho deixeu reposar d'un dia per l'altre encara està més bo.


diumenge, 8 de novembre del 2015

Lasanya de mill i xampinyons


A l'escola de l'Èlia són famoses les croquetes de mill, el fet de desconèixer aquest petit cereal les ha convertit en un plat estrany i tema de conversa a la sortida de l'escola. Des de la comissió de menjador s'ha fet campanya per donar a conèixer aquest cereal acabant les reunions de l'AMPA amb un tast d'aquestes croquetes que han tingut molt bona acceptació.

Us poso la descripció que en fan a la pàgina web Ets el que menges:

És petit, rodó, de color groc i és molt fàcil de cuinar. També és molt digestiu: tant, que estimula els processos digestius en general i és ideal per moments en què tenim problemes per pair bé els aliments.


Avui per primera vegada he cuinat aquest cereal, m'he inspirat amb la recepta de connexionsvitals.com Lasanya de mill i bolets amb salsa de ceps.

Ingredients:

  • 1 got de mill
  • 2 cebes
  • 400 gr de xampinyons
  • 4 grans d'all
  • julivert
  • oli
  • sal i pebre
Preparació:
  1. Tallar la ceba en juliana, salar i coure amb una mica d'oli fins que estigui ben sofregida.
  2. Afegir el mill que prèviament haurem rentat amb aigua freda junt amb 3 gots d'aigua i deixar bullir durant 20 minuts sense remenar i amb l'olla tapada. Per donar gust de bolets he afegit una mica de sal de ceps.
  3. Mentrestant rentar i laminar els xampinyons.
  4. Tallar els alls i el julivert ben petitons.
  5. En una paella saltejar els xampinyons amb un pessic de sal i pebre junt amb l'all i julivert i un raig d'oli i reservar.
  6. Un cop estigui cuit el mill triturar amb un passa purés o una batedora i reservar.
  7. Preparar la lasanya fent capes de puré de mill i de xampinyons.

dimarts, 3 de novembre del 2015

Truita de camagrocs


Diumenge havíem d'anar a Ribes de Fresser amb la Cristina i el Juan Carlos a buscar bolets però tenia molta feina endarrerida i ens vam quedar a casa. Gran enveja en veure el cistell de camagrocs que van recollir.
No us podeu imaginar la il·lusió que m'ha fet aquesta tarda quan m'han regalat part de la collita. Mireu quin goig que feien. Moltíssimes gràcies família!!!!!!


Els camagrocs a casa han estat ben poca estona, no han tingut temps d'arribar que s'han trobat dins d'una paella per formar part d'una fantàstica truita.

Ingredients:
  • camagrocs
  • 5 ous (depèn dels camagrocs que tingueu)
  • 2 grans d'all
  • julivert
  • oli
  • sal
Preparació:
  1. Netejar els camagrocs de branquetes i sorra.
  2. Saltejar 5 minuts en una paella amb una mica d'oli junt amb l'all i el julivert trinxat. Fins que s'hagin begut l'aigua que deixen anar.
  3. Batre els ous amb la sal.
  4. Quan tinguem els bolets saltejats afegir-los a l'ou i remenar.
  5. Fer la truita.