diumenge, 23 de febrer del 2014

Paté de llenties


Aquesta recepta és una de les més esperades per les mares de l'escola, la tinc pendent des de Nadal, a partir d'avui ja no hi ha excusa!
Junt amb el paté de tomàquets secs va sortir a tots els sopars i dinars que vaig fer durant les festes i va agradar molt a tothom. Fàcil,  ràpida i amb èxit assegurat, que més voleu?

Ingredients:

  • 150 gr de llenties cuites
  • 10-12 xampinyons petits
  • 50 ml oli d'oliva
  • 1 o 2 grans d'all
  • 2 cullerades soperes de julivert trinxat
  • 1 o 2 torrades de pa integral
  • suc d'una llimona
  • unes gotes de salsa de soja
Preparació:
  1. Netejar i tallar els bolets a quarts i sofregir-los.
  2. Posar tots els ingredients en un bol i triturar amb un batedor elèctric.
  3. Si us queda molt espès afegiu-hi suc de llimona o oli. Si us queda massa clar ho podeu espessir afegint pa torrat.
  4. Servi-ho amb torrades o bastonets de pastanaga o api.

dilluns, 17 de febrer del 2014

Pastís mousse de torró


El mes passat vem fer un sorteig per whatsapp de dos sopars per a dues persones a El Brugui amb els Ametllers Independents. Cada parella participant tenia assignat un número, amb un joc de cartes i mitjançant un vídeo es va poder descobrir quines eren les parelles guanyadores. En dues hores, des de que vem comunicar que hi hauria un sorteig fins que es va saber el desenllaç, hi va haver un intercanvi de whatsapps molt divertits. Finalment els guanyadors van ser els pares de la Martina i de la Jana.
El dia 25 de gener va ser el sopar a casa, un pica-pica molt variat (xampinyons farcits, rotllets de salmó, tartaletes de pinya i cranc, mini truitetes de patates, olives arrebossades, paté de tomàquet, fos de formatge amb verduretes, tartaletes de codony cabra i nous), llom amb most i raïm i de postres aquest pastís de torró. Tot el sopar va ser seguit per whatsapp per la resta de famílies del grup, alguns d'ells no ho portaven massa bé això de no ser els guanyadors, jejeje!


El pastís és ideal per si us ha sobrat torró de Nadal, nosaltres aquest any ni tan sols l'hem provat. La recepta és del blog de la Carmela, jo he substituït la base de pa de pessic per una de galetes que ens agrada més i es fa més ràpid.


Ingredients:
Per a la base:
  • 200 gr de galetes tipus Digestive
  • 100 gr de mantega
Per a la mousse:
  • una barra de torró de xixona
  • 2 ous
  • 50 gr de sucre
  • 400 gr de nata per muntar
  • 100 ml de llet
  • 6 fulles de gelatina
  • opcionalment es pot posar una miqueta de conyac
Preparació de la base:
  1. Fondre la mantega al microones.
  2. Esmicolar les galetes (picadora, mà de morter..)
  3. Barrejar les galetes amb la mantega.
  4. Cobrir la base d'un motlle amb la pasta de galeta tot apretant amb una forquilla. Si voleu podeu folrar la base del motlle amb un paper de forn i us serà més fàcil desemmotllar després.
  5. Deixar refredar a la nevera un mínim d'una hora.
Preparació de la mousse:
  1. Muntar la nata i reservar a la nevera.
  2. Muntar les clares amb un pessic de sal a punt de neu i reservar.
  3. Esmicolar el torró ben petitó.
  4. Posar a hidratar amb aigua freda les fulles de gelatina.
  5. En un cassó posar els rovells d'ou, el sucre, la llet i un rajolí de conyac i posar a foc mitjà durant 5 minuts, anar removent i vigilar que no s'enganxi.
  6. Fora del foc, afegir-hi les fulles de gelatina  ben escorregudes i remenar fins que quedin dissoltes.
  7. Incorporar el torró esmicolat i remenar fins aconseguir una barreja sense grumolls. Deixar refredar una mica.
  8. Incorporar la nata muntada remenant amb molt de compte i a continuació afegir les clares.
  9. Abocar la barreja en el motlle i deixar refredar a la nevera d'un dia per l'altre.
  10. Decorar al gust i servir ben fred.

dissabte, 15 de febrer del 2014

Crema de remolatxa i tomàquet


El blog Destapant Cassoles de la Mercè fa quatre anys i ens ha proposat un joc ben divertit per a celebrar-ho. La idea és omplir els blogs de color vermell, i amb totes les receptes participants farà un sorteig.
La meva proposta és aquesta crema de remolatxa i tomàquet ben refrescant, senzilla, sense greixos i sobretot ben vermella. 
Mercè moltes felicitats i que durant molt anys més puguem gaudir de les teves receptes! 

Ingredients: (per a 4 persones)

  • Una remolatxa cuita
  • 6 tomàquets de pera madurs
  • 1 gra d'all
  • sal i pebre
  • oli verge d'oliva
Preparació:

  1. Passar per la batedora elèctrica tots els ingredient (remolatxa, tomàquets pelats, all, sal i pebre).
  2. Deixar refredar a la nevera.
  3. Servir en copes o bols i posar un rajolí d'oli.
Jo ho he servit com a aperitiu amb gotets petits.

dissabte, 8 de febrer del 2014

Crema de pastanaga


Dimecres em van treure la bufeta de la fel i durant un mes he de fer dieta sense grasses, així que us presento el primer plat que he cuinat quan he tornat de l'hospital, una senzilla però molt bona crema de pastanaga.

Ingredients (5 persones)

  • 1 kg de pastanagues
  • 1 ceba
  • 3-4 patates mitjanes
  • sal
Preparació:
  1. Pelar i tallar les patates, les pastanagues i la ceba.
  2. Posar les verdures en una olla, afegir sal i cobrir amb aigua.
  3. Bullir durant 20 minuts.
  4. Triturar amb la batedora elèctrica i servir.
  5. Ho podeu acompanyar amb una mica de formatge, o encenalls de pernil o cereals...
  6. Si no esteu de dieta podeu sofregir prèviament la ceba i després afegir les patates i la pastanaga.

dimarts, 4 de febrer del 2014

Pastís de xocolata blanca i formatge


Avui l'Arnau fa 20 anys, i per celebrar-ho he fet aquest pastís amb formatge i xocolata blanca.
Us he de confessar que 20 anys em semblen moltíssims i si miro enrera sembla que fos ahir quan vaig arribar a l'hospital amb cara d'espantada.
Arnau aprofita que el temps passa volant!!!


Per molts anys!

La recepta és del blog de la Laura Coure coulants i tots l'hem trobat molt bo.


Ingredients:
Per a la base:
  • 200 gr de galetes tipus Digestive
  • 100 gr de mantega
Per al pastís:
  • 350 gr de formatge d'untar (Philadelphia)
  • 250 gr de xocolata blanca
  • 300 ml de llet
  • 50 gr de sucre
  • 200 ml de nata líquida
  • 6 fulles de gelatina
Preparació:
De la base:
  1. Esmicolar les galetes amb les mans o amb una picadora.
  2. Barrejar amb la mantega fosa (jo ho faig al microones) i remenar fins que quedi una pasta.
  3. En un motlle desmuntable folrar el fons amb paper de forn i cobrir amb la massa de galetes tot apretant amb una cullera.
  4. Reservar a la nevera un mínim d'una hora.
Del pastís:
  1. En un cassó posar la llet, el sucre i el formatge.
  2. Posar a hidratar la gelatina.
  3. Posar al foc i anar remenant.
  4. Quan agafi temperatura afegir la xocolata trossejada i remenar fins que s'hagi fos del tot.
  5. Retirar del foc i afegir la gelatina, remenar fins que quedi ben dissolta.
  6. Muntar la nata.
  7. Deixar refredar una mica la xocolata i incorporar la nata tot remenant suaument.
  8. Abocar la barreja dins del motlle i deixar refredar a la nevera d'un dia per l'altre.
  9. Decorar i servir.