Avui és un dia especial pel Lluís, la Jana, el Carles, el Víctor, la Marta, la Gemma, el Gabriel, l'Emma, l'Uri, l'Esu, l'Abril, i l'Èlia. Aquest matí ben carregats amb les seves motxilles i acompanyats per tres mares han anat de colònies a Sant Celoni.
Per una decisió de l'escola, en Lluís, que és multialèrgic alimentari, no va poder gaudir dels dos dies de colònies amb els seus companys de classe. De res van servir les mobilitzacions de les famílies ametlleres ni les adaptacions de la casa de colònies, una part del claustre del Turó del Cargol ja havia pres una decisió i no pensava tirar enrera.
Per una decisió de l'escola, en Lluís, que és multialèrgic alimentari, no va poder gaudir dels dos dies de colònies amb els seus companys de classe. De res van servir les mobilitzacions de les famílies ametlleres ni les adaptacions de la casa de colònies, una part del claustre del Turó del Cargol ja havia pres una decisió i no pensava tirar enrera.
Avui, els pares hem fet possible una segona oportunitat, i durant aquests dos dies en Lluís i els seus companys de viatge podran gaudir d'un munt d'activitats, jocs i experiències a Can Putxet.
Entre bosses i motxilles s'han endut un parell de pastissos per esmorzar, tots ells sense ou ni llet de vaca.
Aquest pastís de poma ha quedat boníssim, al portar molta poma talladeta ben petitona li dóna una textura semblant a la crema pastissera. La recepta la podeu trobar en aquest enllaç.
Ingredients:
- 4 pomes golden
- 1 got de farina
- 1 got de sucre
- 1 got de suc de taronja
- 1/2 got d'oli de girasol
- 1 sobre de llevat (jo poso hacendado que no porta traces)
Preparació:
- Pelar i tallar 3 pomes a dauets.
- En un bol posar la farina, el sucre, l'oli, el suc de taronja, el llevat i remenar amb un batedor elèctric o a mà fins que quedi tot integrat.
- Afegir-hi la poma trossejada.
- Untar el motlle amb oli i espolvorejar amb una mica de farina.
- Abocar la mescla anterior al motlle.
- Pelar i tallar la poma que ens queda a làmines fines i decorar el pastís.
- Coure al forn, preescalfat a 200º, entre 30 i 40 minuts (15 minuts escalfor de baix i la resta amb l'escalfor per dalt i baix). Comprovar que està cuit punxant amb un escuradents.