dimecres, 27 d’octubre del 2021

Pastís de galetes de tres xocolates

 


Diumenge vam celebrar el sant de l'Arnau, en realitat és el 10 de febrer, però com que va néixer aquest mes nosaltres ho fem per sant Arnold, el dia 23 d'octubre.


Moltes felicitats Arnau!!!

Com ja he explicat vàries vegades a casa nostra el menú del sant o de l'aniversari l'escull l'homenatjat. Aquesta vegada a l'Arnau li va costar molt de decidir-se, però finalment vam tornar a repetir els fideus a la cassola de cada any, però aquesta vegada havien de portar salsitxes, cansalada, botifarra negra i bolets.
De postres vaig fer aquest pastís, ideal pels amants de la xocolata, en honor a la meva mare, xocolata addicte i que justament diumenge feia 20 anys que va morir. Una bonica manera de recordar-la.

Aquest pastís és molt fàcil de fer i no necessita forn. La recepta l'he tret de Bocatus.

Ingredients:

  • galetes rectangulars (dependrà de la mida del motlle, jo he fet servir una mica més d'un paquet)
  • 200 gr de xocolata negra
  • 200 gr de xocolata amb llet
  • 200 gr de xocolata blanca
  • 600 gr de formatge d'untar
  • llet per remullar les galetes
Per a la cobertura:
  • 100 gr de xocolata negra
  • 10 gr de mantega
  • un rajolí de llet
Preparació:
  1. Primer de tot cal fondre les xocolates. Per això trossejar-les cadascuna en un bol diferent i fondre-les al microones, a baixa temperatura i pocs segons vigilant que no es cremin.
  2. Deixar temperar una mica les xocolates foses.
  3. Mentrestant batre el formatge d'untar fins que estigui ben cremós.
  4. Repartir el formatge amb les diferents xocolates, 200 gr per cadascuna, i barrejar fins que quedi una crema.
  5. Folrar un motlle rectangular amb film transparent i cobrir tota la base amb galetes remullades amb llet. Aneu mullant una a una i col·locant al motlle, que no quedin molt humides ja que sinó es desfarien. Si cal partiu alguna galeta perquè la base quedi ben coberta.
  6. A continuació feu una capa amb tota la crema de xocolata blanca vigilant que quedi ben repartida i alliseu-la.
  7. Sobre de la crema de xocolata blanca feu una altra capa de galetes remullades amb llet.
  8. A continuació cobriu amb la crema de xocolata amb llet.
  9. Torneu a fer capa de galetes.
  10. Repartim la crema de xocolata negra i acabem amb una capa de galetes, en aquest cas sense remullar.
  11. Tapar amb film i reservar a la nevera d'un dia per l'altre.
  12. Per fer la cobertura barrejar la xocolata amb la mantega i la llet i fondre al microones.
  13. Desemmotllar el pastís i cobrir amb la xocolata fosa. Decorar com més us agradi.
NOTA: si mentre esteu preparant el pastís les cremes estan molt dures les podeu posar uns segons al microones i ja les podreu treballar millor.

dijous, 21 d’octubre del 2021

Bunyols de patata i formatge

 


Des d'ahir que el Marcel ja és ARQUITECTE, i n'estic molt orgullosa.
Aquell nen que deia que no calia saber llegir, que cada dia muntava un drama perquè havia de llegir una pàgina d'un llibre, les hores passades ajudant a estudiar història i a resoldre problemes de matemàtiques.... ara és un senyor arquitecte.
I aquí el teniu, amb la seva companya Mireia celebrant que tots dos han aprovat el màster habilitant!!!!


Ahir va venir a sopar a casa i ho vam celebrar amb un sopar una mica improvisat. Per fer una mica festa vaig preparar aquests bunyols de patata i formatge blau d'una recepta de Bonpreu, que des de l'agost la porto al bolso. Com a presentació he fet una piràmide en honor a l'arquitectura, jejejeje!!!!

Ingredients:
  • 500 gr de patates
  • 150 gr de formatge blau
  • 30 gr de mantega
  • 1 cullerada de nata líquida
  • 2 ous
  • pa ratllat
  • farina
  • sal i pebre
Preparació:
  1. Pelar les patates, tallar-les a bocins regulars i coure-les en aigua salada bullint, durant 20 minuts.
  2. Escorre-les, salpebrar i aixafar junt amb la mantega i la nata líquida.
  3. Tallar el formatge blau a daus regulars i envoltar-los amb el puré de patata tot fent una bola.
  4. Arrebossar les boles amb farina, ou i pa ratllat i deixar-les a la nevera fins a l'hora de fregir.
  5. Fregir amb abundant oli ben calent fins que quedin daurades.