El fricandó és un dels meus plats preferits i va ser el plat estrella del dinar de celebració del meu aniversari.
Normalment el faig amb moixernons però aquesta vegada m'ha fet gràcia fer.ho amb camagrocs aprofitant que els boscos n'estan plens. Va quedar boníssim, la carn molt tendre i TOTS els meus fills, que això no passa mai, van coincidir en posar un 10!
La meva àvia paterna és qui em va ensenyar a fer fricandó, a ella sempre li quedava molt bé, recordo una bona cassola plena de carn amb bolets i aquella salseta que te'n xuparies els dits. Sempre deia que per fer un bon fricandó és bàsic deixar-se assessorar a la carnisseria al comprar la carn i sobretot fer-l'ho d'un dia per l'altre.
Ingredients:
- Un parell de talls de carn de vedella per cadascú (demaneu a la carnisseria que és per a fricandó i us assessoraran, en cas que els talls sigui molt petits feu-ne 3)
- farina
- 1 ceba
- un parell de cullerades de tomàquet ratllat
- un gra d'all per persona
- mig gotet de vi negre o conyac
- camagrocs o moixernons o ...
- sal
- pebre
- oli d'oliva
Preparació:
- Salpebrar la carn i enfarinar-la lleugerament.
- Posar mig dit d'oli a la cassola i fregir lleugerament la carn. Retirar-la del foc i reservar.
- En el mateix oli sofregir la ceba tallada ben petitona o triturada.
- Afegir el tomàquet ratllat i els alls sencers. Deixar coure 5 minuts. Aprofiteu per desenganxar els restes de farina que hagin pogut quedar enganxats al cul de la cassola, el tomàquet us ajudarà.
- Afegir el vi i deixar evaporar l'alcohol.
- Ara ja podem afegir la carn i cobrir amb aigua, salar, tapar i coure a foc molt baix un mínim de dues hores. La meva àvia ho deixava tota la nit, però a mi amb un parell d'hores ja em queda bé.
- Mitja hora abans d'acabar afegir els bolets i acabar de coure tot junt. Si poseu bolets deshidratats recordeu deixar-los en remull amb aigua abans d'afegir a la cassola.
- Deixar reposar, és més bo d'un dia per l'altre. Ho podeu acompanyar amb una mica d'arròs bullit i sobretot tingueu pa per a la salsa!!
4 comentaris:
Mmmm que bo! I tant que cal pa per a la salsa, per començar asucar i no parar! Un petó bonica!
Les receptes que m'agraden
jo el menjo amb llenegues, però hi han un munt de camagrocs al bosc jeje
fa molt bona pinta
fa segles que no faig fricandó! aquest té una pinta fantàstica. Petonets guapa
Aquest any ha estat complicat per al meu entorn. El Nadal m'ha agafat a contra pèl. Havia de fer el dinar de Sant Esteve i dimarts encara no tenia ni idea.
Les receptes de la Cristina sempre son una inspiració. He fet el fricandó i..... BONÍSSSIM.
Gràcies Cristina. Bon any!!!! petons.
Publica un comentari a l'entrada