La Marta, cosina d'en Jordi, ens ha regalat faves del seu hort ecològic, i aquest matí que a casa hi havia tranquil·litat m'he dedicat a desgranar-les i a coure-les tal i com ho feia la meva mare.
Moltíssimes gràcies Marta, i ja saps que la teva collita sempre serà ben rebuda a Can CriJoArMaEl.
Ingredients:
- 1,5 kg de faves
- 1 tall de cansalada salada d'un dit de gruix
- 1 tall de cansalada fresca d'un dit de gruix
- 1/2 botifarra negra
- 1 ceba
- 1 gra d'all
- 1 copeta de vi negre
- 1 branca de menta
- oli, sal i pebre
Preparació:
- Desgranar les faves, és una mica entretingut però tot escoltant la ràdio se m'ha fet curt.
- Tallar les cansalades a dauets i fregir en una mica d'oli. Quan comencin a enrossir reservar.
- En el mateix oli sofregir la ceba tallada ben petitona (o triturada) junt amb el gra d'all tallat a tiretes fines.
- Quan la ceba comenci a enrossir afegir la cansalada, la menta i les faves, salpebrar i abocar la copa de vi (jo he posat vi negre que tenia obert, però podeu posar ranci o brandi...) remenar i deixar evaporar l'alcohol. Vigileu amb la sal, que la cansalada ja en porta.
- Cobriu amb aigua i deixeu a foc lent durant 45 minuts.
- Passat aquest temps afegiu la botifarra negra tallada a rodanxes i coure 10-15 minuts més. Les faves estaran cuites quan comencin a arrugar-se.
- Si ho deixeu fet d'un dia per l'altre estarà més bo.
3 comentaris:
Cristina; Una molt bona proposta aquesta de les faves a la catalana.
Avui hem estat a Tordera -diumenge mercat setmanal- i n'he compart tres kilos.
La receta anirà mes o menys com la teva.
Salutacions Cristina¡¡ :O)
Un clàssic que no falla mai. I si son fabes cultivades a casa encara son mes bones. Nosaltres també tenim uns amics que ens en proporcionen!!
Petons
T'ha quedat molt bò. Quina bona recepta! Jo tin un hort and faves i a nosaltres ens agraden molt.
Petons
Publica un comentari a l'entrada