dissabte, 16 d’abril del 2016

Faves a la catalana


La Marta, cosina d'en Jordi, ens ha regalat faves del seu hort ecològic, i aquest matí que a casa hi havia tranquil·litat m'he dedicat a desgranar-les i a coure-les tal i com ho feia la meva mare.
Moltíssimes gràcies Marta, i ja saps que la teva collita sempre serà ben rebuda a Can CriJoArMaEl.


Ingredients:
  • 1,5 kg de faves
  • 1 tall de cansalada salada d'un dit de gruix
  • 1 tall de cansalada fresca d'un dit de gruix
  • 1/2 botifarra negra
  • 1 ceba
  • 1 gra d'all
  • 1 copeta de vi negre
  • 1 branca de menta
  • oli, sal i pebre
Preparació:
  1. Desgranar les faves, és una mica entretingut però tot escoltant la ràdio se m'ha fet curt.
  2. Tallar les cansalades a dauets i fregir en una mica d'oli. Quan comencin a enrossir reservar.
  3. En el mateix oli sofregir la ceba tallada ben petitona (o triturada) junt amb el gra d'all tallat a tiretes fines.
  4. Quan la ceba comenci a enrossir afegir la cansalada, la menta i les faves, salpebrar i abocar la copa de vi (jo he posat vi negre que tenia obert, però podeu posar ranci o brandi...) remenar i deixar evaporar l'alcohol. Vigileu amb la sal, que la cansalada ja en porta.
  5. Cobriu amb aigua i deixeu a foc lent durant 45 minuts.
  6. Passat aquest temps afegiu la botifarra negra tallada a rodanxes i coure 10-15 minuts més. Les faves estaran cuites quan comencin a arrugar-se.
  7. Si ho deixeu fet d'un dia per l'altre estarà més bo.



3 comentaris:


  1. Cristina; Una molt bona proposta aquesta de les faves a la catalana.
    Avui hem estat a Tordera -diumenge mercat setmanal- i n'he compart tres kilos.
    La receta anirà mes o menys com la teva.
    Salutacions Cristina¡¡ :O)

    ResponElimina
  2. Un clàssic que no falla mai. I si son fabes cultivades a casa encara son mes bones. Nosaltres també tenim uns amics que ens en proporcionen!!
    Petons

    ResponElimina
  3. T'ha quedat molt bò. Quina bona recepta! Jo tin un hort and faves i a nosaltres ens agraden molt.
    Petons

    ResponElimina