El mes passat vem fer un sorteig per whatsapp de dos sopars per a dues persones a El Brugui amb els Ametllers Independents. Cada parella participant tenia assignat un número, amb un joc de cartes i mitjançant un vídeo es va poder descobrir quines eren les parelles guanyadores. En dues hores, des de que vem comunicar que hi hauria un sorteig fins que es va saber el desenllaç, hi va haver un intercanvi de whatsapps molt divertits. Finalment els guanyadors van ser els pares de la Martina i de la Jana.
El dia 25 de gener va ser el sopar a casa, un pica-pica molt variat (
xampinyons farcits,
rotllets de salmó,
tartaletes de pinya i cranc,
mini truitetes de patates,
olives arrebossades,
paté de tomàquet,
fos de formatge amb verduretes, tartaletes de codony cabra i nous),
llom amb most i raïm i de postres aquest pastís de torró. Tot el sopar va ser seguit per whatsapp per la resta de famílies del grup, alguns d'ells no ho portaven massa bé això de no ser els guanyadors, jejeje!
El pastís és ideal per si us ha sobrat torró de Nadal, nosaltres aquest any ni tan sols l'hem provat. La recepta és del blog de la
Carmela, jo he substituït la base de pa de pessic per una de galetes que ens agrada més i es fa més ràpid.
Ingredients:
Per a la base:
- 200 gr de galetes tipus Digestive
- 100 gr de mantega
Per a la mousse:
- una barra de torró de xixona
- 2 ous
- 50 gr de sucre
- 400 gr de nata per muntar
- 100 ml de llet
- 6 fulles de gelatina
- opcionalment es pot posar una miqueta de conyac
Preparació de la base:
- Fondre la mantega al microones.
- Esmicolar les galetes (picadora, mà de morter..)
- Barrejar les galetes amb la mantega.
- Cobrir la base d'un motlle amb la pasta de galeta tot apretant amb una forquilla. Si voleu podeu folrar la base del motlle amb un paper de forn i us serà més fàcil desemmotllar després.
- Deixar refredar a la nevera un mínim d'una hora.
Preparació de la mousse:
- Muntar la nata i reservar a la nevera.
- Muntar les clares amb un pessic de sal a punt de neu i reservar.
- Esmicolar el torró ben petitó.
- Posar a hidratar amb aigua freda les fulles de gelatina.
- En un cassó posar els rovells d'ou, el sucre, la llet i un rajolí de conyac i posar a foc mitjà durant 5 minuts, anar removent i vigilar que no s'enganxi.
- Fora del foc, afegir-hi les fulles de gelatina ben escorregudes i remenar fins que quedin dissoltes.
- Incorporar el torró esmicolat i remenar fins aconseguir una barreja sense grumolls. Deixar refredar una mica.
- Incorporar la nata muntada remenant amb molt de compte i a continuació afegir les clares.
- Abocar la barreja en el motlle i deixar refredar a la nevera d'un dia per l'altre.
- Decorar al gust i servir ben fred.