dimarts, 15 de gener del 2013

Sopa de musclos


Coincidint amb la setmana dels barbuts ha arribat el fred i que millor que una bona sopa per estar ben calentons.
Aquesta d'avui és molt senzilla i a mi em recorda moltíssim a la meva mare, la feia poques vegades per evitar discussions, a les meves germanes no els hi agradaven gens els musclos, però a mi m'agradava molt i sempre que podia li demanava per dinar.

Ingredients:
  • 1/2 kg de musclos
  • 1 ceba
  • 250 gr macarrons (o la pasta que més us agradi)
  • formatge ratllat
  • 1 fulla de llorer
  • oli d'oliva
Preparació:
  1. Netejar els musclos i posar en una cassola amb un dit d'aigua i la fulla de llorer. Tapar i posar al foc uns minuts fins que s'obrin,
  2. Treure les closques als musclos i reservar l'aigua que hagin deixat passant-la per un colador fi.
  3. Tallar la ceba ben petitona.
  4. Sofregir la ceba amb una d'oli fins que agafi color. Per anar més ràpid podeu anar afegint una mica d'aigua a mesura que se la vagi bebent.
  5. Afegir a l'olla l'aigua dels musclos i l'aigua que us calgui per fer la sopa i portar a ebullició.
  6. Coure la pasta el temps que indiqui el fabricant i quan faltin dos minuts afegir-hi els musclos i rectificar de sal.
  7. Servir ben calenta acompanyada de formatge ratllat.

6 comentaris:

La Cuina de l'Olga ha dit...

Amb el que ens agraden els musclos....seguríssim que la preparo!!!
És que són tan bones les sopes.....
Salut i petons,
Olga

Gemma ha dit...

Amb el fred d'aquests dies les sopes són el que em vénen més de gust!
I aquesta ha de quedar molt gustosa.

Cinta ha dit...

No l'havia vist mai aquesta recepta, però a mi m'encanten les cremes de marisc, així que segur que m'agradaria també. Petons!

trifasic de baileys ha dit...

ooohh!! una sopa amb macarrons, formatge ratllat i musclus!!! original 100% i calentonet....genial! petonets

GEMMA ha dit...

A mi em pasa com les teves germanes...no m'agraden els musclus...jeje. Pero la sopa fa molt bona pinta!!!
Petonets.

La Cuina Violeta ha dit...

Els musclos són tan nutritius! M'agraden de totes les maneres, i amb aquesta sopeta, ara que fa fred...
Nani