Amb molt de retard penjo aquest fantàstic pastís que va servir per celebrar l'aniversari del Jordi. La vida no em dona per més, entre la feina i les meves activitats extraescolars no tinc temps per més.
Per molts anys!!!!
Mireu què bonic que queda el tall:
Aquí els motius per fer aquest pastís, a veure si us convenço:
- Molt vistós
- Refrescant
- Fàcil de fer
- Sense forn
- Boníssim, a casa va triomfar
Us recomano que utilitzeu una tira d'acetat per cobrir les vores del pastís, després es desemmotlla molt millor.
Ingredients:
Base:
- 130 gr de galetes tipus digestive
- 70 gr de mantega
Mouse de iogurt:
- 400 gr de iogurt grec sense sucre
- 200 gr de formatge d'untar, tipus Philadelphia
- 100 gr de sucre
- 1 culleradeta de suc de llimona
- 1 culleradeta d'extracte de vainilla
- 5 plaques de gelatina
- 3 cullerades de nata per muntar
- 100 gr de nata muntada
- 150 de maduixes
Cobertura:
- 200 gr de maduixes
- 1 placa de gelatina
- sucre avainillat al gust
Preparació:
Base:
- Triturar les galetes
- Fondre la mantega
- Barrejar les galetes amb la mantega
- Folrar un motlle desmuntable (el meu de 20 cm) amb paper vegetal i cobrir amb la massa de galetes.
- Deixar a la nevera.
Mouse:
- Posar a hidratar les plaques de gelatina amb aigua freda.
- Netejar les maduixes i assequeu-les. Han de quedar senceres i si són totes de la mateixa mida millor.
- En un bol barrejar el iogurt, el formatge, el sucre, el suc de llimona i l'extracte de vainilla fins que quedi una mescla fina.
- Escalfar les 3 cullerades de nata líquida i quan estigui ben calenta, fora del foc, afegir-hi la gelatina ben escorreguda. Quan s'hagi dissolt incorporar-la a la mescla anterior i barrejar.
- Muntar la resta de la nata i afegir-la a la mescla tot remenant amb moviments envolvents.
- Posar una capa de la crema al motlle.
- Repartir les maduixes senceres com més us agradi.
- Acabar de cobrir amb la resta de la mescla.
- Deixar a la nevera un mínim de 2 hores.
Cobertura (coulís):
- Posar a hidratar la placa de gelatina amb aigua freda.
- Triturar les maduixes i passar-les per un colador fi.
- Escalfar 3 culleradetes de maduixa triturada amb la gelatina ben escorreguda al microones. Un moment, suficient perquè la gelatina es dissolgui.
- Barrejar-ho tot, afegir el sucre al vostre gust i reservar fins a l'últim moment.
Desemmotllar el pastís, cobrir amb el coulís de maduixes i decorar com més us agradi.
1 comentari:
Que bó aquest Pastis de iogurt i maduixes. Ha quedat bellíssim. Molt vistós. Gràcies i felicitats a Jordi pels seus 55.
Publica un comentari a l'entrada