dissabte, 16 de gener del 2021

Croquetes de biquini

 


Avui és el dia internacional de la croqueta i els CriJoArMaEl no hem deixat passar l'oportunitat de commemorar-ho amb una bona tapa de croquetes de biquini. Aquí us deixo enllaç a la història de la croqueta que explica La Vanguardia.
Jo sempre dic que les croquetes no són valorades per la feina que donen, moltes hores per preparar-les i en un pim pam ja no en queda cap.

Ja fa dies que el Marc Ribas va preparar croquetes de biquini al Cuines de TV3, i aquest matí quan buscava alguna recepta me n'he recordat. Les seves eren de formatge artesà i de pernil canari fumat, però jo les he fet amb el que tenia a casa: formatge gorgonzola i pernil dolç. Han quedat boníssimes!!!


Ingredients:
  • 110 gr de mantega
  • 110 gr de farina
  • 300 ml de nata
  • 600 ml de llet
  • 100 gr de formatge gorgonzola
  • 200 gr de pernil dolç
  • 100 ml de brou
  • 2 ous
  • farina per arrebossar
  • farina de galeta per arrebossar
  • oli per fregir
  • sal
  • pebre
Preparació:
  1. En una paella gran posar a coure la mantega i la farina. Deixeu que vagi coent a foc lent durant 10 minuts. Remenar de tant en tant.
  2. Mentrestant posar a bullir la llet amb la nata, sal i pebre.
  3. Quan arrenqui el bull afegir-hi el formatge tallat a dauets i remenar fins que es fongui.
  4. Una vegada tinguem la farina cuita abocar-hi la llet amb la nata i el formatge. Coure, sense deixar de remenar, fins que la massa es desenganxi de la paella i s'espesseixi.
  5. Incorporar-hi el brou i el pernil dolç tallat a dauets. Remenar-ho bé fins que quedi integrat.
  6. Ara ja tenim la massa i cal deixar-la reposar un parell d'hores abans de donar forma a les croquetes. Jo la posa dins d'una màniga pastissera i així és més fàcil que totes quedin igual i més ràpid.
  7. Una vegada tingueu la massa freda donar forma a les croquetes i arrebossar amb farina, ou batut i farina de galeta.
  8. Fregir en abundant oli molt calent.