diumenge, 25 d’octubre del 2020

Braç de gitano "red velvet"

 


Ahir vem celebrar el sant de l'Arnau, vem brindar pel grau del Marcel i recordar a la meva mare que feia 19 anys que havia mort. Tal i com estan les coses cal aprofitar cada moment, no sigui que en 4 dies tornem a estar tots confinats a casa.


Moltes felicitats, per tu aquest pastís!!

Pel que fa al dinar vaig fer un pica pica i un Arròs a la Milanesa tal i com el feia la meva mare cada dia que hi anàvem a dinar, va ser el que va triar l'Arnau com a record de l'àvia. Em va fer il·lusió ja que no n'havíem parlat i se'n va recordar.
Els postres em tocava a mi buscar recepta, cada vegada em resulta més complicat, ja tinc publicats molts pastissos i he de buscar molt i molt per trobar alguna cosa que satisfaci a tot@s. Des de feia temps que em feia gràcia fer un red velvet, però les proves que havia fet amb el color vermell no m'acabaven de convèncer, així que me'n vaig anar a buscar nou colorant i aquesta vegada sí que ha funcionat i el més important, tot i les crítiques prèvies a la cata els ha agradat a tots!!!!


Em sap greu perquè la recepta és per thermomix.

Ingredients pel pa de pessic:
  • 120 gr de farina
  • 15 gr de cacau pur en pols
  • 1 culleradeta de llevat en pols tipus Royal
  • polsim de sal
  • 4 ous
  • 100 gr de sucre
  • 50 gr de sucre morè
  • 30 ml d'oli de gira-sol
  • 30 ml de buttermilk (si no en trobeu, que va ser el meu cas, barregeu llet amb gotetes de suc de llimona i de seguida queda tallada)
  • 1 cullerada de vinagre de vi blanc
  • 1 culleradeta de colorant vermell
  • 2 culleradetes d'extracte de vainilla
Preparació:
  1. Preescalfar el forn a 180º.
  2. Untar amb mantega una safata de forn i cobrir-la amb paper sulfurat i reservar.
  3. Al got de la thermomix posar-hi la farina, el cacau, el llevat i la sal i programar 10 segons a velocitat 3. Reservar-ho en un bol.
  4. Netejar el got de la thermomix amb un paper de cuina, posar la papallona, els ous i els sucres. Programar 6 minuts a 37º i velocitat 3.
  5. A continuació programar 6 minuts més a velocitat 3.
  6. Afegir l'oli, el buttermilk, el colorant i l'extracte de vainilla i programar 30 segons a velocitat 2.
  7. Afegir la barreja de farina i cacau i programar 15 segons a velocitat 2.
  8. Acabar de remenar amb l'espàtula i abocar a la safata vigilant que quedi ben repartit per tota la superfície. Doneu un copet perquè surtin les bombolles d'aire.
  9. Enfornar durant 15 minuts.
  10. Treure del forn i posar la planxa de pa de pessic sobre d'un drap humit, retirar el paper sulfurat i enrotllar amb el drap . Deixar refredar sobre d'una reixeta.
Ingredients per la crema de mascarpone:
  • 300 gr de sucre
  • 1 cullerada de sucre de vainilla
  • 160 gr de mantega pomada (que estigui fora de la nevera)
  • 400 gr de mascarpone
Preparació:
  1. Al got de la thermomix posar-hi el sucre i el sucre de vainilla i programar 30 segons a velocitat progressiva 5-7-10.
  2. Afegir-hi la mantega a trossets i programar 3 minuts a velocitat 3 i 1/2.
  3. Baixar amb l'espàtula el que s'hagi quedat enganxat al got i tornar a programar 1 minut a velocitat 3.
  4. Afegir el mascarpone i programar 1 minut  a velocitat 3 i 1/2.
  5. Reservar a la nevera una quarta part en una mànega pastissera per decorar i la resta en un bol.
Muntatge del braç de gitano:
  1. Quan tinguem el braç de gitano fred estendre-la sobre una superfície plana.
  2. Repartir la crema de mascarpone deixant un dit per cada costat perquè no surti quan s'enrotlli.
  3. Enrotllar amb compte i embolicar amb film i reservar a la nevera (si és d'un dia pel l'altre millor).
  4. Abans de servir decorar amb sucre de llustre i amb la crema de mascarpone que hem reservat.