Diumenge vem celebrar la XXVI calçotada amb la colla, això vol dir que durant 26 anys hem mantingut aquesta tradició organitzada pels calçotets: Jordi, Oriol i Jordi.
Al llarg de tots aquests anys hem tingut de tot: pluja, vent, fred, sol, neu.... res ens ha impedit fer una gran foguera i coure 700 calçots. Enguany el mèrit se l'han emportat els fogoners, ja que ha estat la calçotada més calorosa que hem fet, principis de març i amb màniga curta.
La casualitat ha fet que també coincidís amb els 5 anys de la mort de la Mònica i després d'unes boniques paraules d'en Jordi li hem dedicat una cançó. Ha estat un moment molt emotiu.
Un dels moments que tothom espera és el dels postres, comença a sortir el primer pastís i una multitud de nens, nenes, nois i noies comencen a posicionar-se al voltant de la taula per poder caçar un trosset de cada pastís. Els grans sovint ens quedem sense, així que aquest any hem fet una mica de trampa i hem dit que aquest que avui us presento no era apte perquè portava alcohol, no ha colat a tots, però si més no l'hem pogut tastar els adults, jejejeje!!!!
Aquesta vegada jo vaig portar dos pastissos, aquest de xocolata blanca i una coca del Bages decorada per l'ocasió.
La recepta del pastís és del blog El gust és nostre, va quedar molt suau i va agradar moltíssim.
Ingredients:
- 1 base de massa brisa
- 500 ml de nata líquida
- 5 cullerades superes de sucre
- 4 fulls de gelatina
- 250 gr de xocolata blanca
- 1 sobre de quallada Royal
- maduixes
Preparació:
- Forrar un motlle amb la base de massa brisa. Perquè no s'infli punxar la base amb una forquilla. Coure al forn preescalfat a 180º durant 15 minuts o fins que estigui daurada.
- Mentrestant posar a hidratar la gelatina.
- Escalfar la nata i el sucre, quan estigui a punt de bullir treure del foc, dissoldre-hi la gelatina escorreguda i abocar sobre de la xocolata que tindrem trossejada.
- Deixar reposar 5 minuts abans de remenar.
- Una vegada estigui fosa la xocolata tornar a posar al foc i just abans de bullir afegir-hi el sobre de quallada i coure a foc baix durant 5 minuts.
- Deixar refredar.
- En el motlle que haurem tret del forn escampar trossets de maduixa al gust.
- Abocar la mescla de la nata amb la xocolata i posar a la nevera un mínim de 2 hores.
- Decorar amb maduixes i sucre de llustre o xocolata.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada