Avui hem tingut celebració familiar, 9 anys no es fan cada dia, i l'Èlia ha bufat les espelmes d'un pastís que ha generat controvèrsia entre els seus germans: que si és molt lleig, no el pengis al blog, quina vergonya, no sembla gens un eriçó..... de tot menys bonic. Per sort a l'Èlia l'hi ha fet il·lusió que és el que jo volia i a més estava boníssim.
Feia molt temps que volia fer un pastís eriçó i avui n'he tingut l'ocasió, és cert que no és el millor eriçó del món, ja que el motlle no ajudava però sí que és un eriçó original i diferent dels altres, jejejeje!!!
Com que per internet no he trobat una recepta que em fes el pes n'he barrejat unes quantes i està fet amb una base de melindros, farcit de mouse de xocolata i recobert tot per una capa de cobertura de xocolata. Com veieu xocolata, xocolata i xocolata que és el que agrada a l'Èlia.
Per mi el més complicat era trobar un bol o motlle ovalat per donar forma , com que no en tenia ho he fet amb el recipient varoma de la thermomix i no ha quedat arrodonit.
Ingredients:
Per a la base:
- melindros
- llet
Per a la mouse:
- 500 ml de nata
- 250 gr de xocolata de cobertura
- 3 clares d'ou
- 6 fulles de gelatina
- 150 ml de llet
- 50 gr de sucre
Per a la cobertura:
- 150 gr de xocolata de cobertura
- 50 gr de mantega
- 50 ml d'aigua
Per a decorar:
- mikados o ametlles laminades
Preparació:
- Agafeu un motlle ovalat que sigui fondo i cobrir-l'ho tot amb film transparent deixant que surti pels costats.
- Anar sucant els melindros a la llet i recobrir el motlle amb ells (tan el fons com els laterals) i reservar.
- Mentrestant preparem la mouse: muntar les clares a punt de neu, a mig muntar afegiu-hi 25 gr de sucre i seguir muntant fins que estiguin al punt i reservar.
- Muntar la nata amb el sucre que queda i reservar a la nevera.
- Fondre la xocolata al microones.
- Posar a hidratar la gelatina amb 50 ml de llet freda.
- Posar a escalfar la resta de la llet vigilant que no bulli.
- Afegir la gelatina a la llet calenta i remenar fins que quedi ben dissolta i tirar-ho per sobre de la xocolata tot remenant fins aconseguir una crema ben fina. Deixar refredar una mica.
- Afegir dues cullerades de nata a la xocolata i remenar. Incorporar la resta de la nata remenat suaument amb moviments envolvents, de baix a dalt.
- Afegir les clares muntades i remenar amb moviments suaus.
- Abocar la mouse dins del bol.
- Cobrir amb una capa de melindros i posar a la nevera un mínim de 4 hores.
- Per a la cobertura jo he fet servir una recepta de la thermomix, us deixo aquí l'enllaç.
- Desemmotllar el pastís a la safata que l'hagueu de servir i corir amb la cobertura. Deixar refredar.
- Decorar al vostre gust.
1 comentari:
Un pastís molt xulo i divertit! Felicitats a la noieta de casa!
Petonets,
Olga
Publica un comentari a l'entrada