diumenge, 10 de setembre del 2017

Eriçó de xocolata



Avui hem tingut celebració familiar, 9 anys no es fan cada dia, i l'Èlia ha bufat les espelmes d'un pastís que ha generat controvèrsia entre els seus germans: que si és molt lleig, no el pengis al blog, quina vergonya, no sembla gens un eriçó..... de tot menys bonic. Per sort a l'Èlia l'hi ha fet il·lusió que és el que jo volia i a més estava boníssim.


Feia molt temps que volia fer un pastís eriçó i avui n'he tingut l'ocasió, és cert que no és el millor eriçó del món, ja que el motlle no ajudava però sí que és un eriçó original i diferent dels altres, jejejeje!!!

Com que per internet no he trobat una recepta que em fes el pes n'he barrejat unes quantes i està fet amb una base de melindros, farcit de mouse de xocolata i recobert tot per una capa de cobertura de xocolata. Com veieu xocolata, xocolata i xocolata que és el que agrada a l'Èlia.


Per mi el més complicat era trobar un bol o motlle ovalat per donar forma , com que no en tenia ho he fet amb el recipient varoma de la thermomix i no ha quedat arrodonit.

Ingredients:

Per a la base:

  • melindros
  • llet

Per a la mouse:

  • 500 ml de nata
  • 250 gr de xocolata de cobertura
  • 3 clares d'ou
  • 6 fulles de gelatina
  • 150 ml de llet
  • 50 gr de sucre
Per a la cobertura:
  • 150 gr de xocolata de cobertura
  • 50 gr de mantega
  • 50 ml d'aigua
Per a decorar:
  • mikados o ametlles laminades
Preparació:
  1. Agafeu un motlle ovalat que sigui fondo i cobrir-l'ho tot amb film transparent deixant que surti pels costats.
  2. Anar sucant els melindros a la llet i recobrir el motlle amb ells (tan el fons com els laterals) i reservar.
  3. Mentrestant preparem la mouse: muntar les clares a punt de neu, a mig muntar afegiu-hi 25 gr de sucre i seguir muntant fins que estiguin al punt i reservar.
  4. Muntar la nata amb el sucre que queda i reservar a la nevera.
  5. Fondre la xocolata al microones.
  6. Posar a hidratar la gelatina amb 50 ml de llet freda.
  7. Posar a escalfar la resta de la llet vigilant que no bulli.
  8. Afegir la gelatina a la llet calenta i remenar fins que quedi ben dissolta i tirar-ho per sobre de la xocolata tot remenant fins aconseguir una crema ben fina. Deixar refredar una mica.
  9. Afegir dues cullerades de nata a la xocolata i remenar. Incorporar la resta de la nata remenat suaument amb moviments envolvents, de baix a dalt.
  10. Afegir les clares muntades i remenar amb moviments suaus.
  11. Abocar la mouse dins del bol.
  12. Cobrir amb una capa de melindros i posar a la nevera un mínim de 4 hores.
  13. Per a la cobertura jo he fet servir una recepta de la thermomix, us deixo aquí l'enllaç.
  14. Desemmotllar el pastís a la safata que l'hagueu de servir i corir amb la cobertura. Deixar refredar.
  15. Decorar al vostre gust.

1 comentari: