dissabte, 30 de novembre del 2013

Pastis d'ametlles/ Pastís del Pinxu


Aquest cap de setmana tenim de convidat en Pinxu, el titella de la classe dels Ametllers, i hem preparat moltes activitats perquè torni molt content el dilluns a l'escola.
Com no podia ser d'una altra manera, li hem ensenyat a fer pastissos, i que millor que un d'ametlles en honor als Ametllers.




La recepta és del bloc Bonissim.

Ingredients:

  • 200 gr de farina d'ametlla (ametlla molta)
  • 185 gr de sucre
  • 1 cullerada de farina
  • ratlladura de la pell d' una llimona
  • 5 ous
  • sucre de llustre per decorar (sucre fi)
  • una mica de mantega per untar el motlle
Preparació:
  1. Separar els rovells de les clares en diferents bols.
  2. Muntar les clares a punt de neu i reservar.
  3. Afegir el sucre als rovells i batre amb unes varilles elèctriques fins que quedi un color blanquinós. 
  4. Afegir-hi la pell de llimona, la faria d'ametlles i la farina tamisada. Barrejar-ho tot, us quedarà una massa molt espessa.
  5. A poc a poc anar incorporant les clares i remenar suaument, al principi sembla impossible, però de mica en mica s'anirà aclarint.
  6. Untar amb mantega un motlle per anar al forn.
  7. Coure al forn preescalfat a 180°, jo només he posat l'escalfor de baix, durant 30 minuts.
  8. Deixar refredar i espolvorejar amb sucre de llustre.

6 comentaris:

Jordi ha dit...

Fantàstic!!!!!
Visca els amarllers i el seu "pinxu"

Gemma ha dit...

Segur que el pinxu tornarà ben content a l'escola!
Ha de quedar un pastís boníssim.

Marina ha dit...

Quin pastís més maco!
No durarà ni dos mintus :)
Petonets!

Neus Garcia ha dit...

En Pinxu no voldrà sortir de casa vostra, de tornar a l'escola res de res!! Un pastís preciós i amb les ametlles segur que boníssim!

La Cuina de l'Olga ha dit...

Com va xalar amb vosaltres el Pinxu!!!! Tota una experiència!!!! ..i quin pastís més bonic!!!ç
Petons,
Olga

No tot són postres ha dit...

Que feliç i content està amb el Pinxu i el pastís!!!

PTNTS
Dolça