dissabte, 30 de novembre del 2013

Pastis d'ametlles/ Pastís del Pinxu


Aquest cap de setmana tenim de convidat en Pinxu, el titella de la classe dels Ametllers, i hem preparat moltes activitats perquè torni molt content el dilluns a l'escola.
Com no podia ser d'una altra manera, li hem ensenyat a fer pastissos, i que millor que un d'ametlles en honor als Ametllers.




La recepta és del bloc Bonissim.

Ingredients:

  • 200 gr de farina d'ametlla (ametlla molta)
  • 185 gr de sucre
  • 1 cullerada de farina
  • ratlladura de la pell d' una llimona
  • 5 ous
  • sucre de llustre per decorar (sucre fi)
  • una mica de mantega per untar el motlle
Preparació:
  1. Separar els rovells de les clares en diferents bols.
  2. Muntar les clares a punt de neu i reservar.
  3. Afegir el sucre als rovells i batre amb unes varilles elèctriques fins que quedi un color blanquinós. 
  4. Afegir-hi la pell de llimona, la faria d'ametlles i la farina tamisada. Barrejar-ho tot, us quedarà una massa molt espessa.
  5. A poc a poc anar incorporant les clares i remenar suaument, al principi sembla impossible, però de mica en mica s'anirà aclarint.
  6. Untar amb mantega un motlle per anar al forn.
  7. Coure al forn preescalfat a 180°, jo només he posat l'escalfor de baix, durant 30 minuts.
  8. Deixar refredar i espolvorejar amb sucre de llustre.

6 comentaris:

  1. Fantàstic!!!!!
    Visca els amarllers i el seu "pinxu"

    ResponElimina
  2. Segur que el pinxu tornarà ben content a l'escola!
    Ha de quedar un pastís boníssim.

    ResponElimina
  3. Quin pastís més maco!
    No durarà ni dos mintus :)
    Petonets!

    ResponElimina
  4. En Pinxu no voldrà sortir de casa vostra, de tornar a l'escola res de res!! Un pastís preciós i amb les ametlles segur que boníssim!

    ResponElimina
  5. Com va xalar amb vosaltres el Pinxu!!!! Tota una experiència!!!! ..i quin pastís més bonic!!!ç
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  6. Que feliç i content està amb el Pinxu i el pastís!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina