dilluns, 14 de març del 2011

Escuma de crema catalana


Aquest mes la Recepta del 15 que organitzen els blocs Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta, està dedicada a la Crema catalana, com que jo ja la tinc penjada he aprofitat per fer una escuma catalana que vaig aprendre a una de les classes del David Lienas que va organitzar Bonpreu.


Per poder-la fer és imprescindible tenir un sifó i com que no en tenia la recepta va quedar guardada en un calaix, pel que es veu els Reis van estar atents i aquest any me l'han regalat.

Aquestes van ser les postres que vaig portar a casa de la Mònica i l'Oriol que van arrodonir el gran sopar amb que ens van obsequiar.

Ingredients:

  • 50 ml de llet
  • 350 ml de nata per muntar
  • 3 rovells d'ou
  • 75 gr de sucre
  • la pell d'una llimona
  • un canó de canyella

Preparació:

  1. Posar a bullir la llet amb una mica de nata, el sucre, la pell de llimona i la canyella.
  2. Tapar i deixar refredar.
  3. Colar i afegir la resta de la nata.
  4. Incorporar els rovells i remenar fins que quedi ben fi.
  5. Omplir un sifó de 500 ml i posar una càrrega de gas.
  6. Deixar-ho a la nevera fins al moment de servir.

16 comentaris:

Alfons ha dit...

Magnifica proposta, la millor de les cremes ara en escuma ... immillorable!!
una abraçada

Anònim ha dit...

Oh!! Moltes gràcies!! Ens encanta la teva proposta... jajajaja Em sembla que hem coincidit! :P
Petonets
Sandra

A peu coix. N. Sagués ha dit...

Bona preparació. Tal com he dit a l'altre bloc, encara no he fet servir mai el sifó però...

el taller de cuina ha dit...

Caram amb aquestes tulipes de galeta aquesta escuma ha d'estar boníssima. aquesta tarda ho deia: em fareu comprar un sifó!!!

Gemma ha dit...

Ei, hem coincidit gairebé del tiot! Je je je... però la meva tulipa era de pasta fil·lo...
Queda boníssima l'escuma, oi? I molt més lleugera ;)

Judith ha dit...

no saps les ganes que m'estan entrant de comprar-me un sifó! una proposta fantàstica! petonets

Marina ha dit...

Jo estic com la Judtih... M'han entrat unes ganes de comprar-me un sifó! Una escuma deliciosa. M'agrada molt!
Petons i gràcies per participar!

Coses de Llàbiro ha dit...

Mira que m'agrada quan veig escumes però no hi ha manera de que em compri un sifó!

La cuina de l'Eri ha dit...

Gràcies, gràcies! Estic veient les vostres escumes.. i ara ja podré estrenar el sifó. M'imgaino el sabor.. més que deliciós! Petons

Miquel ha dit...

hoy los sifones van que vuelan , me gusta
peto
miquel

Glòria ha dit...

Veus que bé que ho van fer els Reis?. Amb el sifó queda una textura cremosa fantàstica, oi?

Narcís ha dit...

M’heu fer venir ganes de provar aquesta escuma de crema catalana
Es veu fantàstica
Bona cuina

mercè ha dit...

Vaig probar l'escuma a la classede'n David i és realment boníssima i molt delicada. T'ha quedat una presentació 10! (gairebé l'heu calcada tú i la Gemma, ja,ja!), molt bona proposta Cristina, ja veig que hauré de demanar el sifò a la Gloria que la tinc aprop... A reveure.

Gent jove pa tou ha dit...

Que original la teva recepta de la crema catalana!!

Com Gat i Gos ha dit...

Un sifó QUINA ENVEJA.... i veient aquesta crema encara mes.
peton gastronómics

Ingrid ha dit...

Quina escuma més bona!!! t'ha quedat preciosa i tant ben presentada que se't fa la boca aigua!
Molts petonetss i gràcies per la visita ;)