Aquest mes la Recepta del 15 que organitzen els blocs Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta, està dedicada a la Crema catalana, com que jo ja la tinc penjada he aprofitat per fer una escuma catalana que vaig aprendre a una de les classes del David Lienas que va organitzar Bonpreu.
Per poder-la fer és imprescindible tenir un sifó i com que no en tenia la recepta va quedar guardada en un calaix, pel que es veu els Reis van estar atents i aquest any me l'han regalat.
Aquestes van ser les postres que vaig portar a casa de la Mònica i l'Oriol que van arrodonir el gran sopar amb que ens van obsequiar.
Ingredients:
- 50 ml de llet
- 350 ml de nata per muntar
- 3 rovells d'ou
- 75 gr de sucre
- la pell d'una llimona
- un canó de canyella
Preparació:
- Posar a bullir la llet amb una mica de nata, el sucre, la pell de llimona i la canyella.
- Tapar i deixar refredar.
- Colar i afegir la resta de la nata.
- Incorporar els rovells i remenar fins que quedi ben fi.
- Omplir un sifó de 500 ml i posar una càrrega de gas.
- Deixar-ho a la nevera fins al moment de servir.
Magnifica proposta, la millor de les cremes ara en escuma ... immillorable!!
ResponEliminauna abraçada
Oh!! Moltes gràcies!! Ens encanta la teva proposta... jajajaja Em sembla que hem coincidit! :P
ResponEliminaPetonets
Sandra
Bona preparació. Tal com he dit a l'altre bloc, encara no he fet servir mai el sifó però...
ResponEliminaCaram amb aquestes tulipes de galeta aquesta escuma ha d'estar boníssima. aquesta tarda ho deia: em fareu comprar un sifó!!!
ResponEliminaEi, hem coincidit gairebé del tiot! Je je je... però la meva tulipa era de pasta fil·lo...
ResponEliminaQueda boníssima l'escuma, oi? I molt més lleugera ;)
no saps les ganes que m'estan entrant de comprar-me un sifó! una proposta fantàstica! petonets
ResponEliminaJo estic com la Judtih... M'han entrat unes ganes de comprar-me un sifó! Una escuma deliciosa. M'agrada molt!
ResponEliminaPetons i gràcies per participar!
Mira que m'agrada quan veig escumes però no hi ha manera de que em compri un sifó!
ResponEliminaGràcies, gràcies! Estic veient les vostres escumes.. i ara ja podré estrenar el sifó. M'imgaino el sabor.. més que deliciós! Petons
ResponEliminahoy los sifones van que vuelan , me gusta
ResponEliminapeto
miquel
Veus que bé que ho van fer els Reis?. Amb el sifó queda una textura cremosa fantàstica, oi?
ResponEliminaM’heu fer venir ganes de provar aquesta escuma de crema catalana
ResponEliminaEs veu fantàstica
Bona cuina
Vaig probar l'escuma a la classede'n David i és realment boníssima i molt delicada. T'ha quedat una presentació 10! (gairebé l'heu calcada tú i la Gemma, ja,ja!), molt bona proposta Cristina, ja veig que hauré de demanar el sifò a la Gloria que la tinc aprop... A reveure.
ResponEliminaQue original la teva recepta de la crema catalana!!
ResponEliminaUn sifó QUINA ENVEJA.... i veient aquesta crema encara mes.
ResponEliminapeton gastronómics
Quina escuma més bona!!! t'ha quedat preciosa i tant ben presentada que se't fa la boca aigua!
ResponEliminaMolts petonetss i gràcies per la visita ;)