Des de ben petita que a casa hem fet bunyols el Divendres Sant. A la tarda ens reuníem tota la colla i cada família portava els seus i es creava com una competició per veure quins eren els més bons. La meva mare, dona de poca paciència, sempre feia aquesta recepta que no necessita temps d'espera i que és molt senzilla de fer. Entre la colla els coneixien com els "Bunyols de quarts de 15".
Després de molts temps aquest any he recuperat la recepta i n'he fet uns quants amb poma que han tingut molt èxit.
Ingredients:
- 500 gr de farina
- 250 gr de sucre
- 250 ml de llet
- 3 ous
- un trosset de mantega
- 1 cullerada de llevat en pols (tipus Royal)
- 1 cullerada d'anís
- ratlladura de llimona
- oli de girasol
- sucre per arrebossar
Preparació:
- Escalfar la llet amb la mantega fins que quedi fosa.
- En un bol posar tots els ingredients i barrejar amb un batedor elèctric.
- Fregir-los en oli abundant i arrebossar-los amb sucre.
- Si en voleu fer de poma, cal que a la massa hi afegiu una poma tallada a dauets.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada