dilluns, 5 d’abril del 2010

Bunyols de quarts de 15


Des de ben petita que a casa hem fet bunyols el Divendres Sant. A la tarda ens reuníem tota la colla i cada família portava els seus i es creava com una competició per veure quins eren els més bons. La meva mare, dona de poca paciència, sempre feia aquesta recepta que no necessita temps d'espera i que és molt senzilla de fer. Entre la colla els coneixien com els "Bunyols de quarts de 15".
Després de molts temps aquest any he recuperat la recepta i n'he fet uns quants amb poma que han tingut molt èxit.



Ingredients:

  • 500 gr de farina
  • 250 gr de sucre
  • 250 ml de llet
  • 3 ous
  • un trosset de mantega
  • 1 cullerada de llevat en pols (tipus Royal)
  • 1 cullerada d'anís
  • ratlladura de llimona
  • oli de girasol
  • sucre per arrebossar

Preparació:

  1. Escalfar la llet amb la mantega fins que quedi fosa.
  2. En un bol posar tots els ingredients i barrejar amb un batedor elèctric.
  3. Fregir-los en oli abundant i arrebossar-los amb sucre.
  4. Si en voleu fer de poma, cal que a la massa hi afegiu una poma tallada a dauets.