De tant en tant val la pena transformar els plats tradicionals per trencar la rutina del dia a dia, i ahir en va ser un bon exemple. Tenia carn picada a la nevera i en comptes de fer l'habitual hamburguesa a la planxa em vaig inspirar en una recepta que vaig veure fa dies al facebook, no sé si era exactament així però el resultat va agradar als de casa. La recepta original portava formatge Cheddar, però jo ho vaig fer amb Emmental que és el que tenia a casa.
No poso quantitats, jo ho vaig fer a ull i tot depèn de la mida que vulgueu fer els xurros.
Ingredients:
- Carn picada, jo tenia barreja porc i vedella
- Un taco de formatge Emmental o el que us vingui més de gust
- farina
- farina de galeta
- 1 ou
- oli per fregir
- sal i pebre i/o les espècies que més us agradin
Preparació:
- Condimentar la carn picada amb les espècies que més us agradin: sal, pebre, julivert, all...
- Tallar el formatge a tires de mig centímetre de gruix.
- Fer boles de carn, aixafar-les sobre la fusta de treball, posar al centre una tira de formatge i enrotllar tot fent un cilindre i procurant que no es vegi el formatge.
- Arrebossar amb farina, ou i farina de galeta.
- Fregir en abundant oli.
- Deixar sobre paper absorbent.
2 comentaris:
Que bo
Molt bona pensada! Com la vegi la meva filla...voldrà que ho faci!
Petonets,
Olga
Publica un comentari a l'entrada