A la família tenim un artista dels canapés, mireu sino el goig que fa aquesta safata!
En qualsevol celebració familiar no hi falten mai els mosaics de canapés que meticulosament fa el Xevi, i aprofitant que avui és el seu aniversari li dedico aquesta entrada.
Per molts anys Xevi i visca els canapés!!!
Des de fa anys que tenia pendent anar un dia a fer d'aprenent, i aprofitant la festa dels 18 anys de l'Arnau no vaig deixar passar l'ocasió d'anar a casa del meu cunyat per fer una classe pràctica. Aquella tarda-vespre vam fer més de 500 canapés que vem deixar al congelador tot esperant el dia assenyalat per fer els últims retocs supervisats pel xef.
En vam fer de roquefort, paté, sobrassada, anxova, fines herbes i salmó tots boníssims.
Ingredients per a tots els tipus (uns 200 canapés):
- pa de motlle sense crosta (per cada tipus 6 llesques)
- crema de llet
- crema del gust que estiguem fent
Preparació:
La preparació per tots els tipus és la mateixa canviant la crema i la decoració segons el model.
- Sobre de la superfície de treball posar les 6 llesques de pa de motlle i amb un pinzell pintar-les amb crema de llet.
- A continuació untar-les amb la crema del gust que estiguem fent (sobrassada, anxoves, ...).
- Posar les llesques una sobre l'altre de dos en dos.
- Amb l'ajuda d'un ganivet (si és elèctric us anirà millor) retallar els quatre cantos per corregir possibles incorreccions i tallar els canapés a la mida que més us agradin. Nosaltres de cada llesca en vem fer 12.
- Decorar.
Canapés de formatge Roquefort:
- 65 gr de margarina
- 50 gr de formatge Roquefort
- 15 gr de mantega
- 25 gr de formatge d'untar tipus Philadelphia
- 5 cl de crema de llet
- 18 anou
- formatget per decorar
Preparació:
- Fer una crema amb la mantega, la margarina, el Roquefort, el formatge d'untar i la crema de llet, tot remenant. Si teniu thermomix és molt més ràpid.
- Untar les llesques pintades amb crema de llet amb la barreja que acabem de fer i procedir amb els passos 3 i 4 de l'explicació inicial.
- Decorar amb mitja anou i amb una xeringa de 10cc omplerta amb formatget fer una ziga-zaga per sobre.
Canapés de paté:
- paté
- 9 olives verdes
- 18 ametlles marcona
- formatget per decorar
Preparació:
- Untar les llesques pintades amb crema de llet amb el paté i procedir amb els passos 3 i 4 de l'explicació inicial.
- Decorar amb un quart d'oliva verda, mitja ametlla i una tira de formatget amb la xeringa.
Canapés de sobrassada:
- 150 gr de sobrassada
- 50 gr de margarina
- 36 panses
- ou filat
Preparació:
- Fer una crema amb la sobrassada i la margarina tot remenant. Si teniu thermomix és molt més ràpid.
- Untar les llesques pintades amb crema de llet amb la barreja que acabem de fer i procedir amb els passos 3 i 4 de l'explicació inicial.
- Decorar amb una pansa i una mica d'ou filat. També s'hi pot posar un trosset de kiwi.
Canapés d'anxova:
- 65 gr de margarina
- 50 gr d'anxoves
- 15 gr de mantega
- 25 gr de formatge d'untar tipus Philadelphia
- 5 cl de crema de llet
- olives negres
- 12 anxoves per decorar
- formatget per decorar
Preparació:
- Fer una crema amb la mantega, la margarina, les anxoves ben escorregudes, el formatge d'untar i la crema de llet, tot remenant. Si teniu thermomix és molt més ràpid.
- Untar les llesques pintades amb crema de llet amb la barreja que acabem de fer i procedir amb els passos 3 i 4 de l'explicació inicial.
- Decorar amb una rodanxa d'oliva negre, un trosset d'anxova i amb el formatget fer un tirabuixó sobre de l'oliva.
Canapés de fines herbes:
- una terrina de formatge d'unar amb fines herbes
- dauets de formatge de dos colors, en aquest cas eren de kiwi i pebrot
- formatget per decorar
Preparació:
- Untar les llesques pintades amb crema de llet amb el formatge i procedir amb els passos 3 i 4 de l'explicació inicial.
- Decorar amb els dauets de formatge de colors i acabar amb una ziga-zaga amb el formatget.
Canapés de salmó:
- 65 gr de margarina
- 50 gr de salmó fumat
- 15 gr de mantega
- 25 gr de formatge d'untar tipus Philadelphia
- 5 cl de crema de llet
- tàperes
- salmó per guarnir
- ou filat
Preparació:
- Fer una crema amb la mantega, la margarina, el salmó, el formatge d'untar i la crema de llet, tot remenant. Si teniu thermomix és molt més ràpid.
- Untar les llesques pintades amb crema de llet amb la barreja que acabem de fer i procedir amb els passos 3 i 4 de l'explicació inicial. En aquest cas abans de tallar posar una capa de salmó que cobreixi tota la llesca.
- Decorar amb una tàpera i ou filat.
6 comentaris:
UUUUUUAAAAUUUU!!! QUINA PINTA!!!! ELS POSO ALS MEUS PREFERITS!!!
Una abraçada,
Olga
quin artista dels canapes!!!! petonets
Uau, quines safates de canapès més ben posades! Quina sort tenir un cunyat tan apanyat, els canpès són imprescindibles a qualsevol festa de pica pica que vulgui tenir èxit, je je je...
A mi també hem toca fer un munt de canapès, quan tenim cel.lebració....m'agrada molt fer-ne.
Aquestes safatesnfan molt de goig...
Petonets.
Una plata impresionant!, vaja amb el cuñao!. Fan tan de goig i son tan temptadors que sap greu treure-ho a taula i que tan ràpidament desapareguin...oi?.Una abraçada! (m'agradaria molt, cristina, com a un dels meus primers blocs de referència que ets, que entressis al meu bloc, que estic d'aniversari, i em facis la teva proposta...Si no pots entrar deixa'm un missatge al FB AMB LA TEVA IDEA!,please!.Gràcies guapa!)
Això si que és una bona plata de canapés!
Moltes gràcies per participar i feliç 2013!
Publica un comentari a l'entrada